foto: BC "Ventspils"/DL Photography
"Ventspils" basketbolisti uzvar Raplas vienību, valmierieši zaudē
"Ventspils" uzvarējusi četrās no astoņām spēlēm.
Basketbols
2023. gada 3. novembris, 21:38

"Ventspils" basketbolisti uzvar Raplas vienību, valmierieši zaudē

Jauns.lv/LETA

"Ventspils" komanda piektdien izcīnīja uzvaru "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL), savukārt "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" piedzīvoja zaudējumu.

Ventspilnieki ar rezultātu 88:78 (19:19, 24:14, 17:21, 28:24) guva virsroku pār Raplas "Avis Utilitas", izcīnot pirmo uzvaru savā laukumā.

"Ventspils" komandā ar 25 punktiem izcēlās Fransiss Dešons Ošī, 20 punkti bija Išamaelam El-Aminam, 15 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles - Linardam Jaunzemam, bet 13 punkti - Renāram Birkānam.

Viesiem Ēriks Lorenso Hanters guva 20 punktus, izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un atdeva četras rezultatīvas piespēles.

"Ventspils" uzvarējusi četrās no astoņām spēlēm un ir desmitā, bet Raplas komanda ar trīs panākumiem desmit cīņās ir pozīciju zemāk.

Savukārt valmierieši viesos ar rezultātu 71:93 (14:20, 15:23, 26:29, 16:21) atzina Gundara Vētras vadītās "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" pārākumu.

Valmieras komandā 17 punktus guva Šons Naits, 16 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un desmit izprovocēti noteikumu pārkāpumi bija Guntim Sīpoliņam, 12 punktus guva un sešas bumbas zem groziem izcīnīja Marošs Zelizņaks, bet 11 punkti bija Harunam Zrno. 

Uzvarētājiem 22 punktus guva Merts Rozentāls, bet 13 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Džonijam Hjūzam. Latvietis Rinalds Mālmanis Tartu vienības rindās nespēlēja.

Ar divām uzvarām deviņās spēlēs valmierieši ir 14., apsteidzot divas komandas, bet Tartu basketbolisti ar bilanci 6-2 atrodas piektajā pozīcijā.

Piektdien maču aizvada arī "Latvijas Universitātes" basketbolisti.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.