foto: LETA
Kurucam astoņi punkti uzvarētā Grieķijas čempionāta spēlē; Gražulim neveiksme pret Banki
Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs.
Basketbols
2023. gada 15. oktobris, 19:28

Kurucam astoņi punkti uzvarētā Grieķijas čempionāta spēlē; Gražulim neveiksme pret Banki

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs svētdien guva astoņus punktus Grieķijas čempionāta mačā, palīdzot Patras "Promitheas" komandai izcīnīt uzvaru.

"Promitheas" savā laukumā ar rezultātu 87:74 (37:10, 11:16, 18:24, 21:25) uzvarēja "Karditsa" vienību.

Kurucs, spēlējot 25 minūtes un 17 sekundes, grozā raidīja divus no četriem tālmetieniem un abus divus soda metienus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, tika pie pozitīva +/- rādītāja +6 un astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Promitheas" komandā ar 15 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Entonijs Kovens, bet 14 bumbas zem groziem un astoņi punkti bija bijušajam "Ventspils" spēlētājam Krisam Kofijam. Pretiniekiem 18+4+6 sakrāja Niks Diplars.

Kuruca komanda sezonu sākusi ar divām uzvarām divās spēlēs. Pa uzvarai vienā un divos mačos ir Iļjas Gromova pārstāvētajai "Lavrio" un Roberta Blumberga pārstāvētajai Saloniku "Aris".

Pagājušajā sezonā par Grieķijas čempioni kļuva Pirejas "Olympiakos", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja Atēnu "Panathinaikos".

Tikmēr Anžejs Pasečņiks guva 12 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē zaudējumā pret Mārci Šteinbergu, kurš guva sešus punktus, kamēr citā mačā Rodions Kurucs guva septiņus punktus.

Manrezā notikušajā spēlē Šteinberga pārstāvētā "Baxi" ar rezultātu 92:91 (16:22, 34:27, 20:22, 22:20) pārspēja "Palencia" ar Pasečņiku ierindā.

Pasečņiks, spēlējot 23 minūtes un 51 sekundi, realizēja piecus no septiņiem divpunktu metieniem un divus no pieciem soda metieniem, bet netrāpīja vienīgo tālmetienu. Ar astoņām atlēkušajām bumbām viņš bija labākais cīnītājs zem groziem, pievienojot arī vienu rezultatīvu piespēli, vienu kļūdu, vienu piezīmi, četrus izprovocētus noteikumu pārkāpumus, negatīvu +/- rādītāju -3 un 17 efektivitātes koeficienta punktus.

Šteinbergs laukumā pavadītajās 16 minūtēs un 48 sekundēs grozā raidīja vienu no četriem divpunktu metieniem, kā arī pa vienam no diviem izpildītajiem tālmetieniem un soda metieniem. Viņa kontā bija arī trīs bumbas zem groziem, viena piezīme, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, trešais labākais +/- rādītājs komandā (+9) un četri efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem 21 punktu guva Branku Badio, bet pretinieku rindās 19 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Kejem van der Vūrstam.

Tikmēr Kuruca pārstāvētā Mursijas UCAM viesos ar 92:106 (22:15, 15:27, 25:39, 30:25) piekāpās Madrides "Real".

Sākumsastāvā maču sākušais Kurucs spēlēja 25 minūtes un 18 sekundes, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem, kā arī vienīgo tālmetienu un abus divus soda metienus. Latvietim bija visvairāk atlēkušo bumbu savā komandā - astoņas, tāpat viņš atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, tika pie negatīva +/- rādītāja -3 un desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Mursijas komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Simons Birganders, kamēr uzvarētājiem 18 punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Valters Tavarešs un 14 punktus un desmit rezultatīvas piespēles iekrāja Fakundo Kampaco.

Pēc piecām spēlēm Kuruca un Šteinberga komandām ir trīs uzvaras, šiem klubiem noslēdzot pirmo astoņnieku, kamēr Pasečņika vienība cietusi piecus zaudējumus.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Tikmēr Kristers Zoriks Turcijas čempionāta spēlē izcēlās ar 15 punktiem un palīdzēja Izmiras "Petkimspor" tikt pie panākuma.

Izmiras vienība savā laukumā ar rezultātu 76:74 (22:16, 24:20, 16:17, 14:21) uzvarēja Stambulas "Galatasaray".

Zoriks, spēlējot 34 minūtes un 53 sekundes, meta grozā vienu no trijiem divu punktu metieniem, četrus no septiņiem tālmetieniem un vienu soda metienu. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta piespēle, divas kļūdas, viena piezīme un +/- rādītājs +6, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu 19.

Latvijas basketbolists uzvarētāju rindās bija rezultatīvākais, bet vēl 14 un 13 punktus pievienoja attiecīgi Deivids Efianaji un Kiri Tomass. Stambulas komandu no neveiksmes neglāba Džerels Mārtins, kurš izcēlās ar 18 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām.

"Petkimspor" ar divām uzvarām trijās spēlēs turnīra tabulā ir sestā, Jāņa Timmas pārstāvētā Stambulas "Daruššafaka" ar tādu pašu bilanci ir par vienu vietu zemāk, bet Riharda Lomaža pārstāvētā Denizli "Yukatel Merkezefendi" ir zaudējusi visās trīs cīņās un ieņem 15. vietu 16 komandu čempionātā.

Iepriekšējā sezonā Turcijas superlīgā uzvarēja Stambulas "Anadolu Efes".

Savukārt Andrejs Gražulis Itālijas A sērijas izcēlās ar desmit punktiem, taču viņa pārstāvētā Trento "Aquila" piekāpās Lukas Banki vadītajai Boloņas "Virtus".

Trento vienība mājās ar rezultātu 75:90 (17:25, 23:16, 19:28, 16:21) zaudēja "Virtus".

Gražulis spēlēja 26 minūtes, kuru laikā grozā meta divus no pieciem divu punktu metieniem un divus no septiņiem tālmetieniem. Viņš atzīmējās statistikā arī ar sešām atlēkušajām bumbām, vienu kļūdu, vienu rezultatīvu piespēli, vienu piezīmi, vienu izprovocētu sodu, sakrāja +/- rādītāju -14 un efektivitātes koeficientu astoņi.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 12 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Kvinns Eliss, kamēr Boloņas komandas panākumu sekmēja Tornike Šengelija un Abass Avudu Abass, kuri izcēlās ar 15 punktiem.

Vēl Artūra Strautiņa pārstāvētā Tortonas "Derthona" izbraukumā ar rezultātu 80:78 (24:23, 17:17, 20:18, 19:20) uzvarēja Varēzes "Openjobmetis".

Strautiņš, pavadot laukumā septiņas minūtes, meta grozā vienu no trijiem divu punktu metieniem, izcīnīja atlēkušo bumbu, tika pie piezīmes un viena izprovocēta soda, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +4 un efektivitātes koeficientu nulle.

Boloņas komanda sezonu sākusi ar trīs uzvarām, kamēr Tortonas un Trento vienības trīs mačos tikušas pie diviem panākumiem.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "EA7 Emporio Armani Olimpia", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Boloņas "Virtus".