foto: Zane Bitere/LETA
Timmam un Laksai panākumi Turcijas čempionāta mačos; Lomažs uguņo zaudējumā
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kandidāts Jānis Timma.
Basketbols
2023. gada 14. oktobris, 19:19

Timmam un Laksai panākumi Turcijas čempionāta mačos; Lomažs uguņo zaudējumā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Jānis Timma sestdien guva trīs punktus Stambulas "Daruššafaka" uzvarā Turcijas augstākās līgas cīņā.

Stambulas vienība savā laukumā ar 84:80 (21:11, 18:29, 25:28, 20:12) pārspēja "Buyukcekmece" basketbolistus.

Timma, spēlējot 20 minūtes un 38 sekundes, grozā raidīja vienu no diviem trīspunktu metieniem, vienreiz kļūdījās, divreiz pārkāpa noteikumus, kā arī iekrāja +/- rādītāju +5 un efektivitātes koeficientu viens.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 17 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Deivids Makkormaks, bet pretiniekiem 24 punktus guva Markīzs Rīds un 21 punktu - Kendriks Rejs.

Tikmēr Rihards Lomažs piektdien savā sezonas otrajā spēlē guva 31 punktu, taču neglāba Denizli "Yukatel Merkezefendi" komandu no zaudējuma Turcijas augstākās līgas cīņā.

Denizli vienība savā laukumā ar rezultātu 93:97 (27:33, 21:26, 24:15, 21:23) zaudēja Bursas "Tofaš" basketbolistiem.

Lomažs, spēlējot 35 minūtes un 34 sekundes, grozā raidīja četrus no deviņiem divpunktu metieniem, piecus no deviņiem tālmetieniem un astoņus no deviņiem soda metieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, pieļāva trīs kļūdas, četrreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja negatīvu +/- rādītāju -6 un atzīmējās ar 26 efektivitātes koeficienta punktiem.

Vēl mājiniekiem ar 24 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Daniels Oturu. Uzvarētājiem 22 punkti, sešas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles bija Keilebam Houmslijam.

"Daruššafaka" ar divām uzvarām trijās spēlēs turnīra tabulā ir otrā, Kristera Zorika pārstāvētā Izmiras "Petkimspor" ar vienu uzvaru divos mačos ir 12. vietā, bet Riharda Lomaža pārstāvētā Denizli "Yukatel Merkezefendi" ir zaudējusi visās trīs cīņās un ieņem 15. vietu 16 komandu čempionātā.

Iepriekšējā sezonā Turcijas superlīgā uzvarēja Stambulas "Anadolu Efes".

Tikmēr Kitija Laksa Turcijas čempionāta spēlē izcēlās ar sešiem punktiem un palīdzēja Stambulas "Fenerbahce" tikt pie panākuma.

"Fenerbahce" izbraukumā ar rezultātu 93:61 (25:14, 17:18, 33:12, 10:15) uzvarēja Ankaras "Botaš".

Laksa laukumā bija 18 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā grozā meta trīs no sešiem divu punktu metieniem, kā arī tika pie trīs atlēkušajām bumbām, vienas rezultatīvas piespēles, vienas kļūdas, vienas pārtvertas piespēles un piecām piezīmēm, sakrājot +/- rādītāju +8 un efektivitātes koeficientu pieci.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 25 punktiem un astoņām bumbām zem groziem bija Keila Makbraida, kamēr Ankaras vienībā Lindra Vīvere izcēlās ar 21 gūto punktu.

Turcijas čempionāta līdervienība ar sešiem panākumiem tikpat mačos ir "Fenerbahce", bet Ilzes Jākobsones pārstāvētā "Emlak Konut" ar bilanci 3-2 atrodas astotajā vietā.

Pagājušajā sezonā par Turcijas čempioni kļuva Stambulas "Fenerbahce".