Citi sporta veidi
2023. gada 7. oktobris, 23:56

Anglija par mata tiesu izglābjas no vēsturiska zaudējuma Samoa, Velsa uzvar Gruziju — noskaidroti jau četri regbija Pasaules kausa ceturtdaļfinālisti

Jauns.lv/LETA

Velsas un Anglijas regbija izlases sestdien noformēja pirmās vietas savās grupās Pasaules kausa izcīņā regbijā un teorētiski parocīgākus pretiniekus ceturtdaļfinālā, pēdējās spēlēs uzvarot attiecīgi Gruziju un Samoa.

Regbija Pasaules kauss: prieks, sarūgtinājums un triumfs (1987-2023)

Regbija Pasaules kauss: prieks, sarūgtinājums, triumfs un fanu svētki (1987-2023)

gallery icon

Tiesa, Anglija tikai pēdējās minūtēs izglābās no potenciāli vēsturiskā pirmā zaudējuma Samoa 18:17 (8:14), tomēr izraujot uzvaru un grupu fāzi noslēdzot pirmajā vietā D grupā.

Uzvarētāju rindās pa reizei piezemējumu veica Olijs Česums un Denijs Kers, kamēr Ouens Ferels pa reizei veiksmīgi izpildīja realizācijas sitienu un soda sitienu.

Samoa izlasē Naidžels Ah-vongs divas reizes nogādāja bumbu ieskaites situ, bet Lima Sopoaga pievienoja divus precīzus realizācijas sitienus un vienu veiksmīgu soda sitienu.

D apakšgrupā pirmā ar 18 punktiem četrās spēlēs ir Anglija, deviņi punkti ir Japānas un Argentīnas izlasēm, septiņus punktus guvusi Samoa, bet Čīle turnīru noslēdza bez punktiem.

Jāpiebilst, ka pārbaudes spēlē pirms Pasaules kausa Anglijai jau piedzīvoja savā vēsturē pirmo zaudējumu Fidži un bija dažu minūšu attālumā no pirmā zaudējuma viņu kaimiņiem. Ja svētdien grupu fāzes pēdējā spēlē Fidži pret Portugāli izcīnīs kaut vai punktu, Anglijas un Fidži ceļi pēc nedēļas krustosies vēlreiz.

Ja Fidži sensacionāli zaudēs Portugālei bez bonusa punkta, Anglijas pretiniece būs šogad pagalam neveiksmīgi spēlējošā divkārtējā čempione Austrālija, kurai iekļūšana ceturtdaļfinālā pēc pēriena no Velsas un šokējošā zaudējuma Fidži būs kā aklai vistai grauds.

Velsa Nantē C grupas pēdējā spēlē ar 43:19 (17:7) pieveica Gruziju un C grupā ieņēma pirmo vietu.

No 16. līdz 27.minūtei velsieši ar diviem piezemējumiem un diviem precīziem realizācijas sitieniem, kā arī soda sitienu panāca 17:0 un arī otro puslaiku sāka ar septiņiem gūtiem punktiem.

Velsieši sešreiz bumbu nogādāja gruzīnu ieskaites laukumā, trīsreiz izceļoties Lūisam Rīzam-Zemitam, bet Sems Kostelovs sakrāja 13 punktus ar pieciem realizācijas sitieniem un soda sitienu.

Gruzīni atbildēja ar trim piezemējumiem un diviem precīziem realizācijas sitieniem Lukas Matkavas personā.

Vienlaikus Velsa revanšējās gruzīniem par šokējošo vēsturisko zaudējumu savā laukumā, kas maksāja darbu velsiešu trenerim Veinam Pivakam.

Grupas pēdējā cīņā svētdien tiksies Fidži un Portugāle.

C grupā četrās spēlēs Velsai ir 19 punkti, Austrālijai - 11 punkti, desmit punktus trijās cīņās guvusi Fidži, Gruzija čempionātu beidza ar trim punktiem, bet Portugālei ir divi punkti trīs cīņās.

14. oktobrī 18.00: 1. ceturtdaļfināls Velsa — D grupas 2.vieta

14. oktobrī 22.00: 2. ceturtdaļfināls B grupas uzvarētāja — Jaunzēlande

15. oktobrī 18.00: 3. ceturtdaļfināls Anglija — C grupas 2.vieta

15. oktobrī 22.00: 4. ceturtdaļfināls Francija — B grupas 2.vieta

20. oktobrī 22.00: 1. pusfināls (1. un 2. ceturtdaļfinālu uzvarētājas)

21. oktobrī 22.00: 2. pusfināls (3. un 4. ceturtdaļfinālu uzvarētājas)

27. oktobrī 22.00: spēle par 3. vietu

28. oktobrī 22.00: fināls

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvada viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Katras grupas pirmo triju vietu īpašnieces nodrošina ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.