foto: imago/PanoramiC
Igaunis Tenaks uzvar WRC Čīles rallijā; Lielbāržu motokrosa ekipāža pasaules čempionātu noslēdz piektajā vietā
Ots Tenaks pasaules čempionāta kopvērtējumā ieņem 4. vietu.
Citi sporta veidi
2023. gada 2. oktobris, 11:22

Igaunis Tenaks uzvar WRC Čīles rallijā; Lielbāržu motokrosa ekipāža pasaules čempionātu noslēdz piektajā vietā

Jauns.lv/LETA

Igaunijas rallists Ots Tenaks svētdien uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) 11. posmā - Čīles rallijā.

Tenaks ("M-Sport Ford") ar stūrmani Martinu Jerveoju par 42,1 sekundi apsteidza beļģi Tjerī Nevilu ("Hyundai Shell Mobis") un par minūti un 6,9 sekundēm - ("Toyota Gazoo") braucēju Elfinu Evansu no Lielbritānijas.

Kopvērtējuma līderis soms Kalle Rovanpere ("Toyota Gazoo") ierindojās ceturtajā vietā, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 11 sekundes.

Šosezon WRC notiks 13 posmi, atlikušajiem diviem notiekot Vācijā un Japānā.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Latvijas eksčempions Kalle Rovanpere no Somijas.

Tikmēr Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži Francijā izcīnīja piekto vietu pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām pēdējā posmā, piekto vietu ieņemot arī čempionāta kopvērtējumā.

17 gadus vecie brāļi sestdien kvalifikācijā savā braucienā bija trešie, bet svētdien pirmajā braucienā ieņēma otro vietu, piekāpjoties vien Beļģijas braucējam Marvinam Vanlušenam ar "kantētāju" Nikolā Musē no Francijas, un otrajā braucienā - devīto vietu.

Uzvaru posmā ar uzvarām abos braucienos un 50 punktiem izcīnīja Vanlušens ar Musē, otro vietu ar 36 punktiem ieņēma nīderlandieši Justins Keubens un Dions Rītmans, bet trešie ar 36 punktiem bija mājinieki Kilians un Evans Prunjē.

Lielbārži ar 34 punktiem ieņēma piekto vietu.

Par pasaules čempioni ar 590 punktiem kļuva Vanlušena ekipāža, otro vietu ar 535 punktiem ieņēma nīderlandietis Etjēns Bakss un čehs Ondržejs Čermāks, bet trešo ar 424 punktiem - Nīderlandes ekipāža Kūns Hermanss un Bens van den Bogārts.

Latvieši ar 375 punktiem ierindojās piektajā pozīcijā. 

Šosezon pasaules čempionātā notika 13 posmi.