foto: EPA/Scanpix
Mourinju vadītā "Roma" dabū pamatīgu pērienu no "Genoa" un tuvojas izkrišanas zonai
Slavenā portugāļu speciālista Žuzē Mourinju vadītā "Roma" ļoti pieticīgi iesākusi jauno A sērijas sezonu.
Futbols
2023. gada 29. septembris, 10:15

Mourinju vadītā "Roma" dabū pamatīgu pērienu no "Genoa" un tuvojas izkrišanas zonai

Jauns.lv/LETA

"AS Roma" futbolisti ceturtdien Itālijas A sērijas mačā ielaida četrus vārtus un atzina "Genoa" pārākumu, kas savā laukumā tika pie uzvaras ar rezultātu 4:1 (2:1).

Mājinieki izvirzījās vadībā pēc spēlētām piecām minūtēm pēc Alberta Gudmundsona vārtiem, taču 22. minūtē rezultātu izlīdzināja Braiens Kristante. Pirms došanās puslaika pārtraukumā vēl precīzs bija Mateo Retegi, panākot 2:1 "Genoa" labā.

Otrajā puslaikā mājinieku pārsvaru dubultoja Mortens Torsbī, bet 81.minūtē ar precīzu sitienu izcēlās Žuniors Mesiass, sagraujot viesu cerības vēl pacīnīties par uzvaru.

"AS Roma" šosezon Itālijas A sērijā izcīnījusi tikai vienu panākumu, sezonas ievadā ar 7:0 sagraujot pastarīti "Empoli", kamēr "Genoa" tā bija otrā uzvara šosezon.

Pēc sešām spēļu kārtām Itālijas A sērijas līdervienība ar 15 punktiem ir Milānas "Inter", "Genoa" ar septiņiem punktiem atrodas 11. vietā, bet "AS Roma" ar pieciem punktiem noslīdējusi uz 16. pozīciju 20 komandu konkurencē.

Tikmēr Madrides "Atletico" futbolisti Spānijas futbola čempionāta septītās kārtas spēlē pārspēja "Osasuna" un turnīra tabulā pakāpās uz piekto vietu, kamēr citā mačā uzvaru nenosargāja Seviljas "Real Betis".

"Atletico" viesos ar rezultātu 2:0 (1:0) guva panākumu pār "Osasuna", izcīnot otro uzvaru pēc kārtas un ceturto sešos mačos.

Pēc spēlētām 20 minūtēm "Atletico" pirmos vārtus guva Antuāns Grīzmans, kurš pārspēja pretinieku vārtsargu no asa leņķa. Tuvojoties pamatlaika beigām, pārsvaru dubultoja Rodrigo Rikelme.

Piecas minūtes līdz spēles beigām sarkano kartīti nopelnīja "Osasuna" uzbrucējs Esekjels Avila, bet pie otras dzeltenās tika viens no Madrides komandas spēlētājiem Alvaro Morata. 

Savukārt "Real Betis" izbraukumā ar rezultātu 1:1 (0:0) spēlēja neizšķirti pret "Granada", kas turnīra tabulā atrodas pirmspēdējā pozīcijā.

Seviljas vienība izvirzījās vadībā 51. minūtē, kad ar sitienu no soda laukuma pretinieku vārtsargu pārsteidza Asane Diao. Deviņas minūtes vēlāk vieni "Real Betis" vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ, un "Granada" panāca neizšķirtu 67. minūtē, precīzam esot Lukasam Bojē.

Pēc septiņām spēļu kārtām ar 19 punktiem līdervienība ir "Girona", otro vietu ar 18 punktiem ieņem Madrides "Real", bet "Barcelona" ar 17 punktiem noslēdz labāko trijnieku.