foto: Twitter@hkzemgale
"Zemgale"/LBTU un "Kurbads" hokejisti OHL spēlēs tiek pie uzvarām
Jelgavnieki ar 8:1 "saplosīja" hokeja skolas "Rīga" vienību.
Hokejs
2023. gada 27. septembris, 23:23

"Zemgale"/LBTU un "Kurbads" hokejisti OHL spēlēs tiek pie uzvarām

Jauns.lv/LETA

"Zemgale"/LBTU un "Kurbads" hokejisti trešdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlēs tika pie panākumiem.

Jelgavnieki savā laukumā ar rezultātu 8:1 (2:0, 3:0, 3:1) pārspēja Hokeja skolas "Rīga" vienību.

Pirmajā trešdaļā mājinieku labā vārtus guva Artūrs Karaša un Mārtiņš Porejs, kamēr otrajā periodā viesu vārtos ripu raidīja Eimants Noreika, Rinalds Vutkevičs un Renarts Džerords Alksnis.

Noslēdzošajā trešdaļā "Zemgale"/LBTU rindās ar precīziem metieniem izcēlās Dāniels Andersons, Gatis Gricinskis un Gustavs Millers, kamēr Aleksandrs Zaprivoda guva Hokeja skolas "Rīga" vienīgos vārtus.

Citā mačā "Kurbads" izbraukumā ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Kauņas "City".

Spēles ceturtajā minūtē Latvijas vienību vadībā izvirzīja Artūrs Mickevičs, bet otrā perioda beigās pārsvaru dubultoja Rihards Liģis, kurš guva arī "Kurbada" trešos vārtus 54.minūtē.

Turnīrā pirmo vietu ar deviņiem punktiem piecās spēlēs ieņem "Zemgale"/LBTU, bet astoņus punktus sakrājusi "Kurbads" vienība, kamēr "Mogo"/LSPA un "Prizma" attiecīgi četros un piecos mačos tikušas pie sešiem punktiem.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL galveno trofeju norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās "Prizma", "Rīga", "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.