foto: LETA
Biedriņš sola palīdzēt jaunajam basketbola klubam "Rīgas Zeļļi"
Biedriņš neslēpa, ka, iespējams, ar savu pieredzi dalīsies arī ar treneru kolektīvu.
Basketbols
2023. gada 27. septembris, 19:58

Biedriņš sola palīdzēt jaunajam basketbola klubam "Rīgas Zeļļi"

Jauns.lv/LETA

Jaunizveidotā kluba "Rīgas Zeļļi" vēstnesis bijušais Latvijas izlases un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Andris Biedriņš centīsies palīdzēt ne tikai klubam, bet arī jaunajiem vienības spēlētājiem, preses konferencē norādīja Biedriņš.

Šovasar basketbola raidījuma "Ūdenszeļļi" komanda izveidoja jaunu komandu "Rīgas Zeļļi", kuras prezidents būs Edgars Buļs, ģenerālmenedžera pienākumus pildīs Artūrs Šēnhofs, bet par galveno treneri strādās Juris Umbraško.

"Patīkami pamazām atgriezties basketbolā. Biju nogājis no visa malā, bet parādījās šis projekts, un Edgars mani uzrunāja jau vasaras sākumā. Bijām tikušies vairākas reizes, tas mani ieinteresēja. Man patika ideja, ka Rīgā būs vēl viens jauns klubs, un arī tas, ka tiks attīstīti jaunie spēlētāji, kuriem tiks dota iespēja," atklāja Biedriņš.

"Būšu kopā ar klubu un mēģināšu palīdzēt ne tikai klubam kā organizācijai, bet arī jaunajiem spēlētājiem. Daudzi no jaunajiem basketbolistiem pat nav spēlējuši "Arēnā Rīga", tāpēc tā būs interesanta pieredze arī viņiem," viņš piebilda.

Tāpat Biedriņš neslēpa, ka, iespējams, ar savu pieredzi dalīsies arī ar treneru kolektīvu. "Ar komandu kopā būšu diezgan bieži. Varbūt nebūšu visos treniņos, bet mēģināšu palīdzēt kā vien varēšu. Ja kādreiz laukumā vajadzēs iemācīt kādas kustības un kaut ko jaunu, es ar lielāko prieku arī palīdzēšu," viņš piebilda.

Tāpat pieredzējušais basketbolists izcēla, ka komandu pirmajā sezonā varētu sagaidīt arī grūti brīži, jo klubs ir izveidots pavisam nesen.

"Viss nebūs skaisti, īpaši ņemot vērā, ka tā ir nesen izveidota un arī gados jauna komanda. Daudz kļūdas tiks pieļautas un noteikti būs arī kritieni, bet būs arī ceļš augšup, bet tas viss ir jāmāk sabalansēt. Tas ir tas, ar ko es varu palīdzēt," Biedriņš norādīja.

Savukārt kluba prezidents Buļs norādīja, ka Biedriņa loma komandā būs arī palīdzēt meklēt jaunos potenciālos spēlētājus, sekot viņu attīstībai kluba sistēmā un palīdzēt viņiem sasniegt pēc iespējas augstāku līmeni.

"Rīgas Zeļļi" debitēs Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) sestdien, 30.septembrī, kad "Arēnā Rīga" uzņems Igaunijas komandu "Keila". Tāpat sezonas laikā komanda spēlēs arī Latvijas kausa izcīņā un Latvijas Basketbola līgā (LBL).