foto: REUTERS/SCANPIX
Žagaram graujoša debija "Wolves" rindās; Pasečņika rezultatīvais sniegums neglābj "Palencia" no zaudējuma Spānijā
Artūrs Žagars.
Basketbols
2023. gada 24. septembris, 10:06

Žagaram graujoša debija "Wolves" rindās; Pasečņika rezultatīvais sniegums neglābj "Palencia" no zaudējuma Spānijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas izlases basketbolists Anžejs Pasečņiks sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā izcēlās ar 15 punktiem, viņa pārstāvētajai "Palencia" zaudējot, kamēr citā spēlē papildlaikā uzvaru izcīnīja Rodions Kurucs un Mursijas UCAM.

"Palencia" izbraukumā ar rezultātu 64:84 (20:28, 11:19, 18:27, 15:10) atzina Kompostelas "Obradoiro" pārākumu.

Pasečņiks laukumā bija 19 minūtes un 18 sekundes un realizēja četrus no septiņiem divu punktu metieniem un septiņus no deviņiem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, nopelnīja trīs piezīmes, izprovocēja septiņus pretinieku sodus, sakrāja +/- rādītāju -14 un tika pie efektivitātes koeficienta 19.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Tress Tinkls, bet "Palencia" vienībā 15 punktus guva Pasečņiks un Vitors Benite.

Citā mačā Kurucs un Mursijas UCAM izbraukumā ar rezultātu 104:101 (24:25, 15:15, 18:17, 19:19, 28:25) uzvarēja "Granada".

Kurucs spēlēja 24 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā grozā meta trīs no četriem divu punktu metieniem un guva sešus punktus, kā arī atzīmējās ar četrām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, vienu kļūdu, piecām piezīmēm, vienu izprovocētu sodu, un sakrāja +/- rādītāju +9, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu pieci.

Mursijas komandas labā 25 punktus guva Dilans Eniss, kamēr mājiniekus no zaudējuma neglāba Kristianu Felisiu 24 punkti.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Tikmēr Artūrs Žagars debitēja Viļņas "Wolves" komandas rindās un Lietuvas Basketbola līgas (LKL) mačā izcēlās ar diviem punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

"Wolves" savā laukumā ar rezultātu 104:68 (20:18, 24:14, 29:19, 31:17) uzvarēja "Gargždai".

Žagars laukumā devās sākumsastāvā un kopā spēlēja 18 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā, realizējot vienu no septiņiem metieniem no spēles, tika pie diviem punktiem. Viņš statistikā atzīmējās arī ar septiņām rezultatīvām piespēlēm, vienu atlēkušo bumbu, divām kļūdām, vienu pārtvertu bumbu, divām piezīmēm, četriem izprovocētiem sodiem un sakrāja +/- rādītāju +22 un efektivitātes koeficientu četri.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 18 punktiem bija Kristiāns Mekovulu, kamēr pie 17 punktiem tika Eigirds Žukausks un Arns Beručka. Viesu komandā ar 21 punktu un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džeilons Skots.

"Wolves" spēlē arī Eirokausā, kur pirmo maču aizvadīs 3.oktobrī, izbraukumā tiekoties ar "Paris".

Pagājušajā sezonā par LKL čempioniem kļuva Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris", kas finālsērijā ar 3-2 pārspēja Viļņas "Rytas".

Tikmēr Kate Vilka Francijas čempionāta mačā guva 12 punktus, taču tas neglāba viņas pārstāvēto "Charny" no neveiksmes sezonas pirmajā spēlē.

"Charnay", kas iepriekšējā sezonā uzvarēja Francijas pēc spēka otrajā līgā, viesos ar rezultātu 75:92 (12:28, 20:19, 28:18, 15:27) piekāpās Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo".

Vilka spēlēja 24 minūtes un 43 sekundes un meta grozā četrus no septiņiem tālmetieniem, kļūstot par otru rezultatīvāko spēlētāju "Charnay" komandā, kā arī atzīmējās statistikā ar vienu atlēkušo bumbu un četrām piezīmēm, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -4 un efektivitātes koeficientu astoņi.

Mājinieču panākumu sekmēja Džasmīna Volkere ar 18 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, kamēr starp viešņām rezultatīvākā ar 21 punktu bija Kajana Treilore.

Citā spēlē Rainas Tomašickas pārstāvētā Tarbas "Gespe Bigorre" savā laukumā ar rezultātu 50:74 (15:17, 9:24, 8:18, 18:15) zaudēja pagājušās sezonas vicečempionei Vilnēvas d'Askas ESB.

Tomašicka laukumā bija 12 minūtes, kuru laikā, metot grozā vienu tālmetienu un vienu no diviem soda metieniem, tika pie četriem punktiem, izcīnīja atlēkušo bumbu, nopelnīja piezīmi, izprovocēja sodu, sakrāja +/- rādītāju -3 un efektivitātes koeficientu divi.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Lionas ASVEL basketbolistes, kuras pusfinālā pārspēja Anetes Šteinbergas pārstāvēto Buržas "Tango".

Savukārt Aleksa Gulbe Spānijas čempionāta mačā izcēlās ar astoņiem punktiem, viņas pārstāvētajai Saragosas "Casademont" gūstot pārliecinošu uzvaru.

"Casademont" savā laukumā ar rezultātu 65:38 (16:11, 20:7, 19:9, 10:11) pārspēja Žironas "Spar".

Gulbe, maču sākot sākumsastāvā, spēlēja 16 minūtes, kuru laikā grozā meta trīs no četriem divu punktu metieniem un divus soda metienus. Viņa arī izcīnīja četras bumbas zem groziem, pa reizei pārtvēra piespēli un pieļāva kļūdu, nopelnīja divas piezīmes, izprovocēja vienu pretinieču sodu, sakrāja +/- rādītāju +11 un efektivitātes koeficientu deviņi.

Starp mājiniecēm rezultatīvākā ar 14 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Leonija Fībiha, kamēr Žironas komandā Rīgena Eilīna Magaritija, gūstot desmit punktus un izcīnot 13 atlēkušās bumbas, sakrāja "double-double".

Pagājušajā sezonā par Spānijas čempionēm kļuva "Valencia" basketbolistes, kura finālsērijā ar 2-0 pārspēja Salamankas "Perfumerias Avenida".