foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas U-21 futbolistiem bezcerīga sagrāve pret norvēģiem
Latvijas U-21 futbola izlase.
Futbols
2023. gada 13. septembris, 11:17

Latvijas U-21 futbolistiem bezcerīga sagrāve pret norvēģiem

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-21 vīriešu futbola izlase otrdien Drammenē Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas mačā ar rezultātu 0:7 (0:2) zaudēja vienaudžiem no Norvēģijas.

Zaudējums latviešiem arī lika atvadīties no līderpozīcijas apakšgrupā, kur tagad Aleksandra Basova vadītā komanda ieņem ceturto vietu.

Mājiniekus 21. minūtē vadībā izvirzīja Briseles "Anderlecht" pussargs Kristians Arnstads, kurš izpildīja teicamu soda sitienu. Pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc Mančestras "United" audzēkņa Īsaka Hansena-Orēna piespēles Arsntads no tuvas distances sita bumbu ar galvu un panāca 2:0.

Otrā puslaika ievadā pretinieki tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu un 52. minūtē Arnstads pārspēja Jāni Beku, nokārtojot sev "hat-trick". Desmit minūtes vēlāk pēc Norvēģijas izlases ātra uzbrukuma bumba vispirms atsitās pa stabu un pēc tam, atsitoties no Beka, nonāca tieši pa sitienam šosezon premjerlīgā vienu minūti aizvadījušajam Mančestras "City" uzbrucējam Oskaram Bobam, kurš panāca 4:0.

Vēl pēc piecām minūtēm Norvēģijas izlases ātru pretuzbrukumu sekmīgi noslēdza Andrēass Šelderups, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām soda laukumā palika nepieskatīts Tubīass Fjells-Gulliksens - 6:0. Norvēģi neapstājās un pamatlaika pēdējā minūtē ar precīzu sitienu no apmēram astoņiem metriem izcēlās Džoels Mukva.

A apakšgrupā Norvēģijai un Īrijai ir pa sešiem punktiem divās spēlēs, pa četriem punktiem divās un trīs cīņās ir Itālijai un Latvijai, bet bez punktiem ir Turcija un Sanmarīno, kas aizvadījušas attiecīgi divas un trīs spēles.

Latvijas izlase 20. jūnijā Slokas stadionā ar 2:0 uzvarēja Sanmarīno un piektdien spēlēja neizšķirti 0:0 ar Itāliju, bet Norvēģija vienīgajā mačā aizvadītajā nedēļā ar 7:0 sagrāva Sanmarīno.

Iepriekšējā gadagājuma Norvēģijas izlase jūnijā spēlēja EČ U-21 finālturnīrā, ar vienu uzvaru trijās spēlēs ieņemot pēdējo vietu grupā un nekvalificējoties izslēgšanas turnīra cīņām.

Līdzšinējās divās šā vecuma izlašu spēlēs 2000. gada Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijā Pirmajā mačā ar 2:0 uzvarēja norvēģi, bet otrajā savā laukumā ar 2:1 pārāka bija Latvijas izlase.

Katras no deviņām grupām uzvarētāji un trīs labākās otro vietu īpašnieces kvalificēsies finālturnīram, bet pārējās sešas otro vietu ieguvējas piedalīsies "play-off" kārtā.

Latvijas U-21 vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts:

Vārtsargi: Jānis Beks ("Metta"), Sergejs Vilkovs (RFS), Klāvs Bethers ("Catania", Itālija);

Aizsargi: Jegors Novikovs ("Auda"), Aleksejs Kudeļkins ("Daugavpils"), Andris Deklavs, Ralfs Maslovs (abi - "Jelgava"), Rūdolfs Reingolcs ("Tukums 2000"/Telms"), Niks Sliede ("Valmiera"), Oļģerds Raščevskis (Salaspils "Super Nova");

Pussargi: Roberts Meļķis, Danila Patijčuks (abi - "Liepāja"), Oskars Vientiess, Lūkass Vapne, Bruno Melnis (visi - "Metta"), Gļebs Žaleiko (RFS), Deniss Meļņiks ("Riga"), Kaspars Anmanis, Kristiāns Kaušelis (abi - "Tukums 2000"/"Telms");

Uzbrucēji: Valerijs Lizunovs ("Daugavpils"), Artjoms Puzirevskis ("Metta"), Artūrs Ostapenko (Salaspils "Super Nova").