Fernandess Kanādas izlases uzvarā izceļ Aleksandra-Volkera devumu
foto: AP/Scanpix
Nikeils Aleksandrs-Volkers (no kreisās).
Basketbols
2023. gada 29. augustā, 22:57

Fernandess Kanādas izlases uzvarā izceļ Aleksandra-Volkera devumu

Jauns.lv/LETA

Kanādas vīriešu basketbola izlase otrdien Pasaules kausa mačā salauza Latvijas pretestību, lielākoties pateicoties Nikeila Aleksandra-Volkera spēlei, pēc mača atzina Kanādas valstsvienības galvenais treneris Žordi Fernandess.

Fernandess Kanādas izlases uzvarā izceļ Aleksandra...

Jau ziņots, ka mačā par pirmo vietu H apakšgrupā un labāku pozīciju cīņā par ceturtdaļfinālu Kanāda ar 101:75 uzvarēja Latviju.

"Kā dziedāja kanādiete Elenisa Morisete, tev ir desmit tūkstošu karošu, bet viss, kas ir vajadzīgs, ir viens nazis. Neaizsargājāmies, nedarījām pareizās lietas. Domāju, ka Nikeils bija tas mūsu nazis - viņš ienāca spēlē, bija grūti nosedzams un brīžos, kad bija brīvs, izpildīja tālmetienus," preses konferencē stāstīja Fernandess.

Kanādas izlases galvenais treneris arī uzsvēra, ka Latvija bija vislabāk sagatavojusies spēlei ar kanādiešiem, nekā iepriekšējie divi pretinieki.

"Latvijas basketbolisti iemeta pāris sarežģītus metienus, taču mēs arī viņiem ļāvām iemest vairākus brīvus metienus. Uzbrukumā nevarējām atrast savas pozīcijas, taču tagad, skatoties statistikā, esmu apmierināts," atzina Fernandess.

Kanādas izlases lielākā zvaigzne Šejs Gildžess-Aleksandrs, atzina, ka kanādieši sāka lēni un nespēlēja ar savu identitāti, kā arī nebija pašaizliedzīgi. 

"Pēc tam vairāk palīdzējām viens otram, darījām mazās lietas, aizsargājāmies, atdevām papildu piespēles. Arī es nesāku spēli tā, kā gribētu, pietrūka enerģijas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," teica Gildžess-Aleksandrs.

"Šī bija laba pārbaude mums kā komandai. Ir grūti atspēlēties pēc nonākšanas iedzinējos, bet mums tas izdevās. FIBA turnīros iekrāt vidēji 108 punktus ir ļoti grūti, un, ja turpināsim spēlēt ar visām savām priekšrocībām, būsim vēl efektīvāki," piebilda Gildžesa-Aleksandra brālis Aleksandrs-Volkers.

Otrajā posmā Latvijai un Kanādai pievienosies Spānija, kā arī Brazīlijas un Kotdivuāras spēles uzvarētāja.