foto: imago/Sportimage
Mančestras "City" premjerlīgas mačā uzvar Ņūkāslas "United"
Futbols
2023. gada 20. augusts, 01:07

Mančestras "City" premjerlīgas mačā uzvar Ņūkāslas "United"

Jauns.lv / LETA

Anglijas futbola premjerlīgas iepriekšējās sezonas čempione Mančestras "City" sestdien svinēja uzvaru jaunās sezonas otrās kārtas spēlē.

Mančestras futbolisti savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja iepriekšējās sezonas ceturto spēcīgāko komandu Ņūkāslas "United".

Vienīgie vārti tika gūti spēles 31.minūtē, kad pēc Fila Foudena piespēles Huljans Alvaress no distances soda laukumā raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī.

"Etihad" stadionā Anglijas čempioni izcīnīja 17.uzvaru pēc kārtas. Mančestriešiem tas ir jauns mājas spēļu rekords, pārspējot rezultātu, ko šī komanda sasniedza 1921.gadā un atkārtoja pērn.

Savukārt "Liverpool" savā laukumā jau trešajā minūtē nonāca iedzinējos, tomēr atspēlējās un ar 3:1 (2:1) uzvarēja "Bournemouth". Otros vārtus liverpūliešiem guva Mohameds Salāhs, kurš šajā klubā ar 187 precīziem sitieniem ir piektais labākais vārtu guvējs, sestdien apsteidzot Stīvenu Džerārdu.

Mājinieki no 58.minūtes spēlēja mazākumā, jo sarkano kartīti par pārkāpumu pret Raienu Kristiju saņēma Aleksis Makalisters.

Tikmēr Totenhemas "Hotspur" mājās ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja Mančestras "United". Mājiniekus 49.minūtē ar tuvu un spēcīgu sitienu vadībā izvirzīja Papē Sarrs, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Pasaules kausa ieguvējs Lisandro Martiness neveikli centās bloķēt sitienu un bumba otro reizi nonāca "United" vārtos.

Citā spēlē, divus vārtus gūstot Braienam Mbeumo, "Brentford" viesos ar 3:0 (1:0) pārspēja Londonas "Fulham". Mājinieki pēdējo pusstundu spēlēja desmit vīru sastāvā jo aizsargs Tims Rīms tika pie otrās dzeltenās kartītes.

Pārliecinošu uzvaru svinēja arī Braitonas un Havas "Albion", kas viesos ar 4:1 (1:0) uzveica Vulverhemptonas "Wanderers". Divus vārtus guva Solijs Mārčs, kuram abas reizes asistēja Hulio Ensiso.