foto: LETA
Gražulis pēc spēles ar Dominikānu: pret tādām izlasēm arī spēlēsim Pasaule kausā
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājs Andrejs Gražulis (baltā tērpā) pārbaudes spēlē basketbolā starp Latvijas un Dominikānas valstsvienībām "Arēnā Rīga''.
Basketbols
2023. gada 13. augusts, 09:52

Gražulis pēc spēles ar Dominikānu: pret tādām izlasēm arī spēlēsim Pasaule kausā

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei jāpierod pie fiziskākas cīņas, jo Pasaules kausa finālturnīrā līdzīgi spēlēs Latvijas pretinieces, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas izlases spēlētājs Andrejs Gražulis.

Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien ar rezultātu 74:69 uzvarēja Dominikānas Republikas izlasi, ar kuru tikās arī ceturtdien treniņspēlē aiz slēgtām durvīm.

"Abas spēles pret Dominikānu bija salīdzinoši vienādas. Šodien mums bija otrā spēle trijās dienās, tas varbūt kaut kur parādījās laukumā, bet noteikti bija pārāk daudz kļūdu. Nedaudz citādāks basketbols, vajadzēja pielāgoties pie viņu spēlēs un nedaudz bija jāuzspiež savējā. Nebija viegli," secināja Gražulis.

"Dominikāna nedaudz spēlēja bez sistēmas. Skrien un visi spēlētāji var iemest, arī iziet caurgājienos un ļoti agresīvi uzbrukumos. Nav tā, ka kāds izies laukumā un negrib šodien mest pa grozu, bet ir tā, ka iziet laukumā un uzreiz ir gatavi mest," turpināja basketbolists.

Latvijas basketbolisti šajā mačā pieļāva 16 kļūdas, un Gražulis neslēpa, ka ģērbtuvēs izlases treneris Luka Banki pēc spēles izcēlis tieši pieļauto kļūdu skaitu.

"Dabūjām dzirdēt ģērbtuvē par paviršām kļūdām, bet tas ir viņu spēles dēļ. Pretinieki spēlēja ļoti fiziski, bieži uz soda robežas. Jābūt gatavākiem un jāpierod, jo pret tādām izlasēm spēlēsim arī Pasaules kausā," secināja spēlētājs.

Iepriekšējās pārbaudes spēlēs, kas aizvadītas šajā sagatavošanās posmā, Latvijas izlase Liepājā ar 87:77 uzvarēja Zviedriju un ar 82:57 guva panākumu pār Gruzijas valstsvienību. 

"Pret Zviedriju bija vissarežģītākā spēle līdz šim. Pret Dominikānu bija vairāk interesanta un labi redzējām pie kā vēl jāstrādā, kas jāmēģina savest kārtībā, jo Taivānā būs atkal cita tipa basketbols," norādīja Gražulis.

"Trenējamies tieši uz to, lai saspēlētos un visi zinātu, kas jādara, jo bija tā, ka vairāki netrenējās kaut kādu traumu dēļ. Pēdējās dienas treniņos bija visi," piebilda basketbolists.

Trešdien, 16.augustā, savā pēdējā mājas spēlē Latvija stāsies pretī Somijai. Pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.