foto: AP/Scanpix
Ilgi gaidītais Porziņģa un Taunsa duelis Rīgā izpaliks
Karls Entonijs Taunss Rīgā nespēlēs.
Basketbols
2023. gada 9. augusts, 14:24

Ilgi gaidītais Porziņģa un Taunsa duelis Rīgā izpaliks

Jauns.lv

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Karls Entonijs Taunss nespēlēs pārbaudes mačā pret Latviju un pievienosies Dominikānas izlasei tikai turnīrā Spānijā, žurnālistiem atklāja Dominikānas Basketbola federācijas vadītājs Rafaels Uribe.

Kā zināms, gatavojoties savam debijas Pasaules kausa izcīņas finālturnīram, Latvijas izlase ar Dominikānu 12. augustā aizvadīs pārbaudes spēli "Arēnā Rīga".

"Taunss pievienosies komandai Spānijā, ne Latvijā, tāda bija mūsu noruna. Pagaidām vēl jānokārto pāris formalitātes, lai tiktu ievērotas visas prasības un viņš varētu spēlēt Spānijā," teica Uribe.

Taunss ir 2015. gada NBA drafta pirmais numurs jau no pirmajā sezonām NBA ir viens no Minesotas "Timberwolves" līderiem. Tajā pašā gadā Kristapu Porziņģi Ņujorkas "Knicks" izvēlējās ar ceturto numuru. Abi garie spēlētāji regulāri tiek salīdzināti savā starpā un tiek pieskaitīti labākajiem spēlētājiem, kas izvēlēti tā gada draftā - vēl arī Devins Bukers - 13. numurs, Mailss Tērners - 11. numurs, Deandželo Rasels - 2. numurs, Terijs Rozjērs - 16. numurs, Kellijs Ubre - 15 numurs un Bobijs Portiss - 22. numurs.

Uribe arī norādīja, ka Dominikānas izlase jau ir ieradusies Latvijā, lai aizvadītu treniņus, kā arī atklāja, ka 10. augustā tiks aizvadīta treniņspēle aiz slēgtām durvīm.

Tāpat pret Latvijas izlasi nespēlēs Džastins Minaja, kurš šosezon NBA aizvadīja četrus mačus, lielāko daļu sezonas pavadot NBA G līgā. Paredzams, ka arī viņš Dominikānas valstsvienībai pievienosies Spānijā. 

Pēc mača pret latviešiem Dominikānas basketbolisti Spānijā aizvadīs vēl spēles pret kanādiešiem un Spānijas izlasi.

2023. gada Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Dominikāna A apakšgrupā tiksies ar Filipīnām (25. augusts), Itāliju (27. augusts) un Angolu (29. augusts).

Jauns.lv jau vēstīja, ka Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns, Jānis Timma un Anžejs Pasečņiks nepiedalījās arī Latvijas izlases pirmajās pārbaudes spēlēs pret Zviedriju un Gruziju. Pagaidām no izlases nometnes nav izskanējusi arī nekāda oficiāla informācija, vai kāds no viņiem piedalīsies oficiālajā un neoficiālajā spēlē pret Dominikānu.

Latvijas basketbola līdzjutēji noteikti cer uz "Arēnas Rīga" parketa ieraudzīt Kristapa Porziņģa nākamās sezonas komandas biedru Bostonas "Celtics" rindās pieredzējušo Alu Horfordu un atzīto Indianas "Pacers" snaiperi Krisu Duarti.

Dominikānas Republikas vīriešu basketbola izlases paplašinātais kandidātu saraksts 2023. gada Pasaules kausa finālturnīram:

Andress Feliss, Gelviss Solano, Žans Montero, Ričards Bautista, Viktors Liss, Rigoberto Mendoza, Kriss Duarte, Lionels Figeroa, Lesters Kvinoness, Huans Suero, Herardo Suero, Luiss Montero, Džastins Minaja, Džesels Peress, Anhels Delgado, Elojs Vargass, Kārls Entonijs Taunss, Als Horfords, Honatans Araujo, Huans Gerrero, Antonio Peņja, Luiss Santoss, Hoels Soriano, Deivids Džonss, Jaksels Lenderborgs, Edijs Polanko, Anujeri Kastiljo, Migels Disents, Brandone Fransiss, Sadiels Rohass.