foto: ZUMAPRESS.com
"Riga" uz Latviju varētu atvest spēcīgo "Fenerbahce" ar bosniešu leģendu Džeko priekšgalā
Bosnijas un Hercegovinas visu laiku izcilākais futbolists Edins Džeko pirms šīs sezonas no Milānas "Inter" pārcēlās uz "Fenerbahce", kur arī ir kļuvis par komandas kapteini.
Futbols
2023. gada 7. augusts, 16:45

"Riga" uz Latviju varētu atvest spēcīgo "Fenerbahce" ar bosniešu leģendu Džeko priekšgalā

Jauns.lv/LETA

Latvijas futbola klubs "Riga", pārvarot UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešo kārtu, izslēgšanas spēlēs jeb izšķirošajā kārtā var tikties ar Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce", noskaidrojās pirmdien notikušajā izlozē.

"Riga" pirmajā kvalifikācijas kārtā, neskatoties uz zaudējumu otrajā spēlē, ar 2:1 pārspēja Reikjavīkas "Vikingur", bet otrajā kārtā ar 4:3 guva panākumu pār "Kecskemet" no Ungārijas, uzvaru nesošos vārtus gūstot papildlaikā. Trešajā kārtā rīdzinieki spēkosies ar "Twente" no Nīderlandes.

Rīdzinieki, ja pārvarēs trešo kārtu, "play-off" kārtā stāsies pretī "Fenerbahce" vai "Maribor" no Slovēnijas.

Savukārt "Valmiera" pēc izstāšanās no Čempionu līgas kvalifikācijas Eirokausus turpina Konferences līgas kvalifikācijā, kurā Čempionu zara otrajā kārtā ar 10:0 sagrāva Sanmarīno "Tre Penne" un trešajā kārtā tiksies ar Tirānas "Partizani".

Ja valmieriešiem izdosies divus spēļu summā uzvarēt "Partizani", tad izšķirošajā kvalifikācijās kārtā "Valmieru" sagaidīs cīņa pret Bulgārijas vienības Razgradas "Ludogorets"  un "Astana" no Kazahstānas pāra zaudētāju.

Pagājušajā nedēļā Konferences līgas otro kārtu nepārvarēja RFS un "Auda".

Grupu turnīra sasniegšanai nepieciešams pārvarēt kopumā četras kvalifikācijas kārtas.

Šīs sezonas UEFA Konferences līgas fināls notiks nākamā gada 29. maijā Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Pagājušajā sezonā par UEFA Konferences līgas uzvarētāju kļuva Anglijas premjerlīgas klubs Vesthemas "United", kas finālā ar 2:1 pārspēja Itālijas A sērijas vienību Florences "Fiorentina".