foto: ZUMAPRESS.com
Anglijas futbolistes pēcspēles sitienos uzvar Nigēriju un iekļūst ceturtdaļfinālā
Anglijas izlases futbolistes.
Futbols
2023. gada 7. augusts, 14:10

Anglijas futbolistes pēcspēles sitienos uzvar Nigēriju un iekļūst ceturtdaļfinālā

Jauns.lv/LETA

Anglijas sieviešu futbola izlase pirmdien, pārspējot Nigēriju tikai 11 metru pēcspēles sitienu sērijā, sasniedza Pasaules kausa ceturtdaļfinālu.

Astotdaļfinālā Anglijas un Nigērijas mačs pamatlaikā un papildlaikā noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet pēcspēles sitienos ar 4:2 pārākas bija anglietes. 

Pamatlaika izskaņā Anglijas futbolistes palika mazākumā pēc tam, kad Lorena Džeimsa tika pie sarkanās kartītes par uzkāpšanu pretiniecei. Sākotnēji tiesnese viņai piešķīra dzelteno kartīti, taču pēc video atkārtojuma noskatīšanās tiesnese lēma par labu sarkanajai kartītei.

Pēcspēles sitienos abu komandu pirmie mēģinājumi bija neprecīzi, bet pēc tam Anglija precīzi izpildīja četras nākamās "pendeles", kamēr nigērietes Anglijas vārtsardzi pārspēja tikai divas reizes. Anglijas izlasē vārtus guva Betānija Inglenda, Reičela Deilija, Aleksa Grīnvuda un Hloja Kellija, bet starp pretiniecēm izcēlās Rašedata Ajibade un Kristija Učeibe.

Ceturtdaļfinālā Anglijas futbolistes spēkosies ar Kolumbijas un Jamaikas mača uzvarētājām.

Astotdaļfināla mači norisināsies līdz 8. augustam, 11. un 12. augustā notiks ceturtdaļfināla spēles, 15. un 16. augustā tiks noskaidroti finālisti, bet cīņas par medaļām norisināsies 19. un 20. augustā.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

2023. gada Pasaules kausa finālturnīrs no 20. jūlija līdz 20. augustam norisinās Austrālijā un Jaunzēlandē.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.