foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas tenisistes Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā zaudē dubultspēļu turnīra bronzas spēlē
Latvijas tenisistes Adelina Lačinova (pa labi) un Odeta Panasa Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē Slovēnijas pilsētā Mariborā.
Citi sporta veidi
2023. gada 29. jūlijs, 17:26

Latvijas tenisistes Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā zaudē dubultspēļu turnīra bronzas spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas tenisistes Adelina Lačinova un Odeta Panasa sestdien Mariborā cieta zaudējumu Eiropas Jaunatnes olimpiskā festivāla dubultspēļu turnīra bronzas spēlē.

Lačinova un Panasa bija pēdējās no Latvijas sportistiem, kas startēja Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā, kurā latvieši palika bez izcīnītām godalgām.

Latvijas tenisistes, kuras bija izsētas ar ceturto numuru, spēlē par trešo vietu ar 2-6, 4-6 zaudēja čehietēm Terezai Krejčovai un Jūlijai Paštikovai, kurām bija pirmais numurs.

Vēl sestdien vieglatlētikas sacensību trīssoļlēkšanas finālā Aleksis Gailītis ar 14,88 metru tālu lēcienu izcīnīja sesto vietu.

Tikmēr 1500 metru skrējienā Sibilla Vanadziņa finišēja četrās minūtēs un 36,40 sekundēs, kas deva 11.vietu, bet 2000 metru šķēršļu skrējiena finālā Emīls Matiass Reinfelds ar finišu sešās minūtēs un 11,71 sekundē bija 15. pozīcijā. Augstlēkšanas finālā Loreta Bērziņa pārvarēja 1,60 metrus un bija 12. vietā.

Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls gan ziemā, gan vasarā pulcē jaunos atlētus vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā pārstāvēja 48 atlēti, kuri sacentās astoņos sporta veidos. Latvija bija pārstāvēta 3x3 basketbolā, džudo, peldēšanā, skeitbordā, tenisā, vieglatlētikā, vingrošanā, kā arī MTB un šosejas riteņbraukšanā.

Pērn Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls norisinājās Slovākijas pilsētā Banska Bistricā, tajās piedaloties 34 Latvijas pārstāvjiem. Latvijas sportistiem izdevās izcīnīt trīs godalgas.

Eiropas Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls, kurās piedalās jaunie sportisti no 48 Eiropas valstīm, noslēgsies sestdien.