foto: Edijs Pālens/LETA
Gailītim Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā piektā vieta tāllēkšanā, tenisistes iekļūst pusfinālā, bet 3x3 basketbolisti ceturtdaļfinālā
Latvijas vieglatlēts Aleksis Gailītis piedalās tāllēkšanas sacensībās Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē Slovēnijas pilsētā Mariborā.
Citi sporta veidi
2023. gada 28. jūlijs, 10:51

Gailītim Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā piektā vieta tāllēkšanā, tenisistes iekļūst pusfinālā, bet 3x3 basketbolisti ceturtdaļfinālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas vieglatlēts Aleksis Gailītis ceturtdien Mariborā Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā izcīnīja piekto vietu tāllēkšanā, bet septītā finišēja Karīna Jansena vesera mešanā un Anna Gabriela Hofmane septiņcīņā.

Tāllēkšanā Gailītis sasniedza jaunu personisko rekordu 7,20 metri un ierindojās piektajā vietā.

Par uzvarētāju ar 7,90 metru tālu lēcienu kļuva čehs Petrs Meindlšmids, sudraba medaļu ar 7,45 metriem izcīnīja francūzis Džens Armāns Sordē, bet bronzas ar 7,27 metriem - rumānis Kristians Mariuss Popesku.

Latvieti par trim centimetriem apsteidza arī igaunis Janre Jegi.

Trīssoļlēkšanā ar rezultātu 14,32 metri Gailītis uzrādīja dalītu 11. labāko rezultātu un iekļuva divpadsmitniekā, kas sestdien cīnīsies par medaļām.

Septīto vietu 17 dalībnieču konkurencē vesera mešanā izcīnīja Jansena, kura veseri raidīja 60,72 metru tālumā, par uzvarētāju ar 67,29 metriem kļūstot Pinjai Kerhei. Otrā ar 66,17 metriem bija francūziete Marī Ružetē, bet trešā ar 65,38 metriem - vāciete Johanna Marvica.

Septītā 18 sportistu konkurencē ar jaunu personisko rekordu 5274 punkti finišēja arī Hofmane septiņcīņā.

Ceturtdien viņa tāllēkšanā aizlēca 5,76 metrus, šķēpu aizmeta 30,04 metru tālumā, bet 800 metrus veica jauna personiskā rekorda ātrumā, finišējot pēc divām minūtēm un 27,15 sekundēm.

Par uzvarētāju kļuva ungāriete Šarolta Krista, kura sakrāja 5830 punktus. Otro vietu ar 5808 punktiem ieņēma šveiciete Lusija Aklina, bet trešo ar 5633 punktiem - somiete Enni Virjonena.

Tikmēr Latvijas daudzcīņniece 100 metrus ar barjerām veica 14,43 sekundēs, augstlēkšanā pārvarēja 1,66 metru augstumā novietoto latiņu, lodi aizgrūda 12,73 metrus, bet 200 metrus veica 25,96 sekundēs.

Šķēpa mešanā pamatsacensībām kvalificējās Elza Lazdiņa, kura ar rezultātu 44,64 metri sasniedza devīto labāko rezultātu 15 dalībnieču konkurencē un iekļuva labāko divpadsmitniekā.

Augstlēkšanā izšķirošajās sacensībās piedalīsies Loreta Bērziņa, kura kvalifikācijā veica 1,70 metrus, ar ko pietika, lai iekļūtu 12 labāko lēcēju skaitā.

Diska mešanā ar rezultātu 52,36 metri finālā neiekļuva Raits Markus. Lai iekļūtu fināla astotniekā, bija jāmet gandrīz četri metri tālāk.

Elizabete Cīrule 100 metru barjerskrējienā sasniedza personisko rekordu 14,02 sekundes, taču neiekļuva astoņu labāko skaitā un finālā neskries.

Viņa no astotā labākā rezultāta īpašnieces šveicietes Elinas Ikezu atpalika 0,24 sekundes.

Savukārt Latvijas tenisistes Adelina Lačinova un Odeta Panasa sasniedza pusfinālu.

Lačinova un Panasa, kuras izsētas ar ceturto numuru, ceturtdaļfinālā ar 6-7, 6-1, 7-6 pieveica igaunietes Mariju Johannu Lapimā un Ketrīnu Reinvaldu, kurām turnīrā ir piešķirts astotais numurs.

Jau ziņots, ka Latvijas tenisistes no pirmās kārtas mača bija brīvas, bet otrajā ar 6-3, 7-6, 12:10 uzvarēja Beļģijas sportistes Valentīnu Kusensu un Marilinu van Bremptu.

Pusfinālā Latvijas duetam būs jāspēlē ar Slovākijas pāri Sonja Depešova/Mija Pohānkova, kuras sacensībās izsētas ar otro numuru.

Vienspēlē Panasa trešās kārtas cīņā piekāpās tieši Pohankovai - 2-6, 3-6.

Tikmēr Latvijas 3x3 basketbolisti iekļuva ceturtdaļfinālā, bet basketbolistes cieta zaudējumu, nepārvarot grupu turnīra barjeru.

3x3 basketbola sacensībās Latvijas vīriešu izlase, kuru pārstāv Kristiāns Armanovs, Nils Biģelis, Jānis Censonis un Kristians Artis Pastors, ar 13:21 zaudēja Serbijai, taču iekļuva ceturtdaļfinālā, kur spēlēs ar Vāciju.

Grupas pirmajās spēlēs latvieši ar 18:13 pieveica Šveici un ar 21:12 - Grieķiju.

Sieviešu turnīrā Latvija, ko pārstāv Annija Brence, Madara Ķilpe, Andīna Samanta Sudmale un Megija Zeltiņa, ceturtdien ar 12:21 piekāpās Vācijai un neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Pirms tam latvietes ar 17:13 uzvarēja Šveici un ar 12:16 zaudēja Spānijai.

Tikmēr Latvijas šosejas riteņbraucējs Georgs Tjumins ieņēma 12. vietu grupas braucienā.

Tjumins finišēja kopā ar lielo grupu, kas uzvarētājam Maksam Hindsam no Lielbritānijas piekāpās 32 sekundes.

Kopā ar to pašu grupu finišu sasniedza arī Uvis Zvirbulis un Helvijs Kancers, kuri ierindojās attiecīgi 22. un 32. pozīcijā 87 riteņbraucēju konkurencē.

Sieviešu grupas brauciena sacensībās no Latvijas sportistēm labāko rezultātu sasniedza Līva Šlosberga. Viņa finišēja 68.vietā un piekāpās uzvarētājai itālietei Lindai Sanarīni trīs minūtes un 11 sekundes. Katrīna Amanda Kozlovska, Sanarīni zaudējot nepilnas deviņas minūtes, sacensības noslēdza 72.pozīcijā.

Tikmēr Džudo priekšsacīkstēs neveiksmi piedzīvoja Tomass Malnfelds, kurš startē svara kategorijā līdz 73 kilogramiem, Viktorija Ķergalve (-57 kg) un Sofija Ponomarjova (-63 kg).

Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls gan ziemā, gan vasarā pulcē jaunos atlētus vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā pārstāv 48 atlēti, kuri sacentīsies astoņos sporta veidos. Latvija ir pārstāvēta 3x3 basketbolā, džudo, peldēšanā, skeitbordā, tenisā, vieglatlētikā, vingrošanā, kā arī MTB un šosejas riteņbraukšanā.

Pērn Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls norisinājās Slovākijas pilsētā Banska Bistricā, tajās piedaloties 34 Latvijas pārstāvjiem. Latvijas sportistiem izdevās izcīnīt trīs godalgas.

Eiropas Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls, kurās piedalās jaunie sportisti no 48 Eiropas valstīm, Mariborā norisināsies no līdz 29. jūlijam.