foto: Zane Bitere/LETA
Žagars: "Ja tu spēlē savai valstij, tas ir liels pagodinājums"
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kandidāti Dāvis Bertāns (no kreisās) un Artūrs Žagars.
Basketbols
2023. gada 27. jūlijs, 17:50

Žagars: "Ja tu spēlē savai valstij, tas ir liels pagodinājums"

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars šobrīd koncentrējas tikai tuvākajiem notikumiem, daudz nedomājot par iespējamo spēlēšanu Pasaules kausa finālturnīrā, norādīja basketbolists.

Latvijas vīriešu basketbola izlase trešdien devās uz Liepāju, kur sāks treniņnometni pirms gaidāmā Pasaules kausa finālturnīra, nākamajā nedēļā aizvadot pārbaudes spēli pret Zviedriju.

23 gadus vecais basketbolists norādīja, ka šobrīd nedomā par to, vai tiks iekļauts 12 spēlētāju sastāvā Pasaules kausam, taču apzinās, ka notiek gatavošanās svarīgam turnīram.

"Pašlaik nevēlos skriet notikumiem pa priekšu un vienmēr esmu bijis tāds spēlētājs, kurš koncentrējas tikai uz tuvākajiem notikumiem, kāds man būs nākamais treniņš. Sapratīsim komandas ķīmiju, tad arī koncentrēsimies tām spēlēm. Protams, zemapziņā tomēr vienmēr ir tas, ka Pasaules kauss tuvojas," teica basketbolists.

Žagars devās laukumā Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Turciju un, pavadot laukumā tikai nepilnas 11 minūtes, izcēlās ar 14 punktiem. Šajā spēlē viņš arī iedzīvojās savainojumā, taču basketbolists izcēla, ka arī nelielais spēles laiks palīdzējis tikt pie pārliecības.

"Noteikti ieguvu vairāk pašpārliecinātības, jo pirms mača pret Turciju man nebija īsti veiksmīgas spēles Latvijas izlasē. Diemžēl trauma neļāva nospēlēt šo maču līdz beigām, bet galvenais bija iegūt pārliecību un arī pieredzi, jo Turcijai bija jaudīgs sastāvs," skaidroja Žagars.

"Turki spēlēja ar agresīvu presingu un, ja man tas iepriekšējos gados skaitījās mīnuss un mani bija tādos gadījumos viegli nosegt, tad tagad es pierādīju, ka tas vairs nav tik vienkārši," viņš piebilda.

Salīdzinot spēlēšanu klubā un izlases rindās, Žagars secināja, ka viņam labāk patīk pārstāvēt valstsvienību. "Izlasē ir patīkamāk, jo, ja tu spēlē savai valstij, tas ir liels pagodinājums," neslēpa Žagars, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Lietuvas komandu Ķēdaiņu "Nevežis".

No 27. jūlija līdz 2. augustam komanda trenēsies Liepājā, pirmo darba ciklu noslēdzot ar pārbaudes spēli Liepājas Olimpiskajā centrā pret Zviedrijas izlasi.

Gatavojoties Pasaules kausa finālturnīram, Latvijas basketbolisti vispirms aizvadīs četras pārbaudes spēles savā laukumā pret Zviedriju, Gruziju, Dominikānas Republiku un Somiju, bet pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Lietuvu un arī Puertoriko.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.