foto: Zane Bitere/LETA
Dāvim Bertānam pirms gatavošanās Pasaules kausam patīkama satraukuma izjūta
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājs Dāvis Bertāns.
Basketbols
2023. gada 27. jūlijs, 11:51

Dāvim Bertānam pirms gatavošanās Pasaules kausam patīkama satraukuma izjūta

Jauns.lv/LETA

Lai pirms Pasaules kausa finālturnīra basketbolā sasniegtu optimālo formu, nepieciešami vēl kontakta treniņi, trešdien sarunā ar žurnālistiem atzina Latvijas izlases uzbrucējs Dāvis Bertāns.

Šonedēļ Latvijas vīriešu basketbola izlasi sāks oficiālo treniņnometni, gatavojoties augusta beigās gaidāmajam Pasaules kausa finālturnīram.

"Satiekot visus, sajutu emocijas no iepriekšējā gada un iestājās patīkama satraukuma izjūta. Priekšā būs piecas dienas Liepājā, kurā varēsim kopā pavadīt laiku," par komandas biedru satikšanu stāstīja Bertāns.

Jūlijā Bertāns piedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju asociācijas rīkotajā treniņnometnē, kur bijusi iespēja strādāt individuāli un arī vasarā uzspēlēt basketbolu. "Pēc sezonas tā bija pirmā reize, kad spēlēju basketbolu pieci pret pieci - patīkami sevi ievirzīt ritmā, pirms sāku strādāt izlasē," teica Bertāns.

Pēc sezonas basketbolists kādu nedēļu, pusotru pavadījis atpūtas režīmā, bet pirms došanās uz Latviju pāris reizes nedēļā apmeklēja trenažieru zāli un trenēja metienus.

"Pēc atgriešanās Latvijā kādu nedēļu strādāju mājas režīmā un paskrēju pa mežu. Lai būtu optimālajā formā, ir nepieciešami vēl kontakta treniņi, jo šovasar pārsvarā tādu nav bijis," atklāja Bertāns.

Latvijā treniņus Bertāns aizvadīja lielākoties kopā ar brāli Dairi Bertānu, Anžeju Pasečņiku un Ukrainas izlases basketbolistu Jusufu Sanonu. "Individuāliem treniņiem četru cilvēku grupa ir ļoti pietiekama, ne par daudz, ne par maz," uzsvēra Bertāns.

Ar šiem basketbolistiem strādāja treneris Mārtiņš Gulbis un nelielu posmu arī Kaspars Vecvagars, kurš šogad noslēdza spēlētāja karjeru un sper pirmos soļus trenera arodā.

"Kaspars šajā trenera darbā ir par 100% iekšā, ļoti daudz strādā un mācās. Viņam bija arī iespēja piedalīties treniņos Spānijā un uzdot jautājumus. Šobrīd viņš trenera darbā jūtas kā zivs ūdenī, komfortablāk nekā spēlētājs laukumā," stāstīja Bertāns.

No 27. jūlija līdz 2. augustam komanda trenēsies Liepājā, pirmo darba ciklu noslēdzot ar pārbaudes spēli Liepājas Olimpiskajā centrā pret Zviedrijas izlasi.

Gatavojoties Pasaules kausa finālturnīram, Latvijas basketbolisti vispirms aizvadīs četras pārbaudes spēles savā laukumā pret Zviedriju, Gruziju, Dominikānas Republiku un Somiju, bet pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Lietuvu un arī Puertoriko.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.