foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas tenisistes Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā sasniedz dubultspēļu ceturtdaļfinālu
Talantīgā Latvijas tenisiste Adelina Lačinova.
Citi sporta veidi
2023. gada 27. jūlijs, 10:31

Latvijas tenisistes Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā sasniedz dubultspēļu ceturtdaļfinālu

Jauns.lv/LETA

Latvijas tenisistes Adelina Lačinova un Odeta Panasa trešdien Mariborā sasniedza Eiropas Jaunatnes olimpiskā festivāla dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālu.

Lačinova un Panasa, kuras izsētas ar ceturto numuru un no pirmās kārtas bija brīvas, otrajā ar 6-3, 7-6, 12:10 uzvarēja Beļģijas sportistes Valentīnu Kusensu un Marilinu van Bremptu.

Ceturtdaļfinālā būs spēkošanās ar igaunietēm Mariju Johannu Lapimā un Ketrīnu Reinvaldu, kurām ir astotais numurs.

Vienspēlē Panasa trešās kārtas cīņā ar 2-6, 3-6 piekāpās Slovākijas tenisistei Mijai Pohankovai.

Vieglatlētikas sacensībās kārtslēkšanā Sima Aškinezere pārvarēja 3,80 metru augstumā novietotu latiņu, kas finālā deva astoto vietu, bet diska mešanā Evelīna Lazdiņa bija 12.vietā ar 38,89 metru tālu metienu. 1500 metru skrējienā Kristers Kudlis finišēja trīs minūtēs un 58,97 sekundēs un ierindojās 11. pozīcijā. 

Savukārt Aleksis Gailītis pamatsacensībām tāllēkšanā. Gailītis aizlēca 6,90 metrus un sasniedza sesto labāko rezultātu 20 vieglatlētu sacensībās, iekļūstot 12 pamatsacensību dalībnieku vidū. Cīņa par medaļām notiks ceturtdien.

2000 metru kavēkļu skrējienā finālā neiekļuva Emīls Matiass Reinfelds. Viņš distanci veica sešās minūtēs un 3,24 sekundēs, sasniedzot jaunu personisko rekordu.

Lai arī viņa rezultāts bija 13. labākais 18 skrējēju vidū, sacensību nolikuma dēļ vieta 14 labāko skaitā viņam neatradās.

Septiņcīņā Anna Gabriela Hofmane 100 metrus ar barjerām veica 14,43 sekundēs, bet augstlēkšanā pārvarēja 1,66 metru augstumā novietoto latiņu.

Tikmēr vingrošanas daudzcīņā Anna Grauda-Grote ar 27,050 punktiem ierindojās 77.vietā 83 startējušo sportistu konkurencē.

Skeitbordingā Ernests Grobiņš ar 29,99 punktiem bija 19., savukārt Rūta Grīnerte ar 10,00 punktiem ieņēma 15. vietu. Finālam kvalificējās astoņi labāki sportisti.

Savukārt Latvijas sportists Arsēnijs Cihanovičs piedzīvoja zaudējumu džudo gandarījuma sacensību cīņā, bet Maksims Bulajevs cieta zaudējumu pirmajā cīņā.

Gandarījuma turnīra pirmajā kārtā Latvijas džudists bija brīvs, bet otrajā kārtā ar "ippon" zaudēja Izraēlas sportistam Tomamu Buločinikam.

Bulajevs svara kategorijā līdz 60 kilogramiem pirmajā cīņā piekāpās Vācijas sportistam Jonasam Orlandeam. 

Svara kategorijā līdz 66 kilogramiem Cihanovičs pretinieku no Ukrainas Danilo Fedoriku pieveica ar "yuko", bet ceturtdaļfinālā piekāpās portugālim Rodrigu Žaneiru.

Tikmēr Kristers Celitāns ieņēma 23.vietu kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensībās. Celitāns trasē pavadīja trīs no pieciem sacensību apļiem, ierindojoties 23. vietā 29 dalībnieku vidū.

Par uzvarētāju kļuva čehs Krištofs Bažants, kurš trasē pavadīja 54 minūtes un 53 sekundes.

Viņš par 33 sekundēm apsteidza vācieti Eliasu Hikmani un par 66 sekundēm - austrieti Valentinu Hoferu.

200 metru distancē peldēšanā brīvajā stilā Anabella Veržbicka baseinā pavadīja divas minūtes un 13,39 sekundes, Emīlija Strazdiņa finišēja pēc divām minūtēm un 14,42 sekundēm, pusfinālam nekvalificējoties.

Pusfinālā iekļuva 16 ātrākās peldētājas. Veržbicka ieņēma 38.vietu, bet Strazdiņa apsteidza divas no 44 pretiniecēm.

Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls gan ziemā, gan vasarā pulcē jaunos atlētus vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā pārstāv 48 atlēti, kuri sacentīsies astoņos sporta veidos. Latvija ir pārstāvēta 3x3 basketbolā, džudo, peldēšanā, skeitbordā, tenisā, vieglatlētikā, vingrošanā, kā arī MTB un šosejas riteņbraukšanā.

Pērn Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls norisinājās Slovākijas pilsētā Banska Bistricā, tajās piedaloties 34 Latvijas pārstāvjiem. Latvijas sportistiem izdevās izcīnīt trīs godalgas.

Eiropas Eiropas Jaunatnes olimpiskais festivāls, kurās piedalās jaunie sportisti no 48 Eiropas valstīm, Mariborā norisināsies no līdz 29.jūlijam.

  •