foto: Ekrānuzņēmums
Kalns pēc "Valmieras" pirmās uzvaras Eiropas kausos: "Trīs gadi bija jāgaida līdz šādai uzvarai"
Latvijas čempionvienības futbolā "Valmiera" galvenais treneris Jurģis Kalns.
Futbols
2023. gada 26. jūlijs, 13:09

Kalns pēc "Valmieras" pirmās uzvaras Eiropas kausos: "Trīs gadi bija jāgaida līdz šādai uzvarai"

Jauns.lv/LETA

Latvijas čempionvienības futbolā "Valmiera" galvenais treneris Jurģis Kalns pēc otrdien izcīnītā panākuma UEFA Konferences līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas mačā pret Sanmarīno "Tre Penne" atzina, ka Valmieras futbolam šī ir vēsturiska uzvara.

Valmierieši otrdien viesos "Tre Penne" uzvarēja ar 3:0 (1:0), divus vārtus gūstot Kamilo Menam, bet vienus - Aliuna Ndojam. "Valmierai" šī bija pirmā uzvara Eiropas kausos.

"Apsveicu Valmieru ar pirmo, vēsturisko uzvaru Eirokausos. Trīs gadi bija jāgaida līdz šādai uzvarai, bet mēs to sagaidījām," pēc mača pacilāts bija Kalns. "Šādās spēlēs, ar šādām komandām ir jāveic augstais presings, kā mēs to darījām šodien. Nedrīkst ļaut elpot, komanda ir gados pieredzējusi un fiziski redzējām, ka nav gatavi. Uzdevums bija nospiest viņus jau pirmajā puslaikā, bet īsti nesanāca ātri gūt pirmos vārtus. Pēc gūtajiem vārtiem mazliet atdevām iniciatīvu, bet otrā puslaika sākuma mazliet pārorientējāmies, paņēmām bumbu savā rīcībā, ātri guvām otros un tad arī trešos vārtus un tad jau spēles liktenis bija izšķirts.”

Arī "Valmieras" aizsargs Alvis Jaunzems neslēpa, ka emocijas pēc šādas uzvaras ir ļoti patīkamas.

"Beidzot ir izcīnīta pirmā uzvara. Gājām uz spēli ar domu, ka esam pirmais numurs un mums jāgūst uzvara. Prieks, ka šodien to izdarījām," sacīja Jaunzems. "Nezināju īsti, ko gaidīt no pretinieka, jo bijām izanalizējuši tikai viņu pēdējo spēli, kas arī bija vienīgā. Gaidīju, ka būs grūti, bet kā treneris teica, labi, ka iesitām pirmos vārtus un otrā puslaika sākumā vēl divus, tad tā spēle nomierinājās, lielākā daļā uzdevuma jau bija izdarīta."

Atbildes mačs 1.augustā norisināsies Valmierā, bet uzvarētāji divu spēļu summā tiksies ar Andoras "Atletic Club d'Escaldes" vai "Partizani" no Albānijas. Šo klubu duelī otrdien "Partizani" izbraukumā uzvarēja ar 1:0.

Jau vēstīts, ka "Valmiera" Eirokausos spēlē ceturto reizi, taču šosezon pirmo reizi startēja Čempionu līgas kvalifikācijā, pirmās kārtas duelī divu maču summā ar 2:4 zaudējot Ļubļanas "Olimpija".

Pagājušajā sezonā valmierieši sacentās Konferences līgas kvalifikācijā, kuras otrajā kārtā ar 2:5 piekāpās Ziemeļmaķedonijas klubam Skopjes "Škendija", bet 2021.gadā sacensības beidza pēc Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas cīņām.

Astoņi otrās kārtas pāru uzvarētāji iekļūs Konferences kausa Čempionu zara trešajā kārtā, kur bez spēlēm jau iekļuvusi Tallinas "Flora" un Gibraltāra vienība "Lincoln Red Imps", bet zaudētājiem sacensības būs beigušās.

Šīs sezonas UEFA Konferences līgas fināls notiks nākamā gada 29.maijā Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Pagājušajā sezonā par UEFA Konferences līgas uzvarētāju kļuva Anglijas premjerlīgas klubs Vesthemas "United", kas finālā ar 2:1 pārspēja Itālijas A sērijas vienību Florences "Fiorentina".