foto: Ieva Leiniša/LETA
"Rīgas Zeļļi" panāk vienošanos ar Raimo; "TTT Rigai" pievienojas amerikāņu saspēles vadītāja
Zigmārs Raimo tikko atgriezies Rīgā no Eiropas spēlēm.
Basketbols
2023. gada 25. jūlijs, 12:31

"Rīgas Zeļļi" panāk vienošanos ar Raimo; "TTT Rigai" pievienojas amerikāņu saspēles vadītāja

Jauns.lv/LETA

Jaunizveidotajai basketbola komandai "Rīgas Zeļļi" pievienojies uzbrucējs Zigmārs Raimo, otrdien ziņo vienība.

Līgums ar 25 gadus veco spēlētāju noslēgts uz vienu sezonu.

"Ir prieks atgriezties galvaspilsētas komandā pēc septiņu gadu pārtraukuma. Tāpat kā Franci Lāci, arī mani ir uzrunājusi 3x3 pasaule, un spēlēšana "Rīgas Zeļļos" ļaus apvienot abas manas basketbola kaislības," norāda Raimo. "Mani mērķi jaunajā sezonā ir gan cīnīties par augstām vietām kopā ar "Zeļļiem", gan par vietu Latvijas 3x3 izlases sastāvā uz Eiropas čempionātu un Parīzes olimpiskajām spēlēm."

Raimo no 2016. līdz 2020. gadam studēja Havaju universitātē, NCAA turnīrā pārstāvot "Hawaii Warriors" komandu, savā labākajā sezonā vidēji gūstot 11,5 punktus un izcīnot 6,1 atlēkušo bumbu. Pēc tam uzbrucējs uzsāka profesionāļa gaitas, pievienojoties Lietuvas komandai "Pieno Žvaigždes". Kopumā Raimo bijis visu trīs Baltijas valstu komandās - "Pieno Žvaigždes", "Liepāja" un Tallinas "Kalev/Cramo". 2021./2022. gada sezonā, spēlējot Liepājas vienībā, Raimo atzīmējās ar vidēji gūtajiem 11,4 punktiem, izcīnītajām 8,7 atlēkušajām bumbām un 3,1 rezultatīvu piespēli Latvijas-Igaunijas līgā (LIBL).

Pagājušajā sezonā kopā ar "Kalev/Cramo" Raimo kļuva par Igaunijas čempionu un valsts kausa ieguvēju, bet šovasar viņš Latvijas 3x3 basketbola izlases sastāvā izcīnīja Eiropas spēļu zelta medaļas, panākumu kaldinot arī citam "Rīgas Zeļļu" spēlētājam Francim Lācim.

"Katra komanda sākas ar tās "cementēšanu" groza apakšā un ģērbtuvē, un Zigmārs Raimo mums dod abas šīs lietas," norāda "Rīgas Zeļļu" prezidents Edgars Buļs. "Viņa spēja segt laukumā vairāku pozīciju spēlētājus un iegūtā pieredze Igaunijas čempionvienībā ir tās kvalitātes, kas mums nepieciešamas, lai sasniegtu kluba mērķus."

Jau iepriekš "Rīgas Zeļļi" ziņoja, ka komandas galvenais treneris būs Juris Umbraško, bet par pirmo spēlētāju kļuva Francis Lācis. Tapat vienībai pievienojies pieredzējušais aizsargs Uģis Pinete.

"Rīgas Zeļļi" gaidāmajā sezonā spēlēs LIBL, LBL, kā arī Latvijas kausa izcīņā.

Tikmēr basketbola klubs "TTT-Rīga" turpina komandas komplektēšanu jaunajai sezonai un vienībai pievienojusies amerikāņu saspēles vadītāja Kira Lamberte, ziņo Latvijas čempionvienība.

26 gadus vecā ASV basketboliste pagājušajā sezonā spālēja Francijas spēcīgākajā līgā, kur "Toulouse" sastāvā vidēji ik spēlē guva 8,4 punktus, izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas zem groziem, atdeva 4,8 rezultatīvas piespēles un 1,8 reizes pārtvēra pretinieku bumbas.

Amerikāniete savu profesionālo basketbolistes karjeru pāri Atlantijas okeānam uzsāka 2021.gadā, kad pirmo sezonas pusi pārstāvēja Turcijas klubu "Karsiyaka Carsi Koleji", pēc tam pārcēlās uz Slovākijas vienību "Banska Bystrica", bet sezonu noslēdza "Whai" komandā Jaunzēlandē. Turcijā Lamberte divas reizes tika nosaukta par līgas nedēļas labāko spēlētāju, Jaunzēlandē viņa pie šī titula tika vienreiz, bet Slovākijas Ekstralīgā basketboliste sevi pierādīja, vidēji spēlē gūstot 13 punktus, izcīnot piecas atlēkušās bumbas un atdodot 4,9 rezultatīvas piespēles.

"Kira [Lamberte] ļoti labi spēlē aizsardzībā, bet uzbrukumā viņas stiprākais ierocis ir metiens pēc dribla," spēlētajas spēcīgās puses iezīmē komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

"Esmu priecīga pievienoties "TTT Rīga" organizācijai! Komandas uzvarētāja gars un spēja sacensties visaugstākajā līmenī bija noteicošie faktori, pieņemot šo lēmumu," norāda pati spēlētājs. "Ar nepacietību gaidu iespēju palīdzēt komandai kvalificēties un gūt panākumus Eirolīgā, kā arī nosargāt Latvijas un Baltijas līgas čempiontitulus!"

Jau ziņots, ka "TTT-Rīga" komandā atgriežas basketboliste Ieva Pulvere, Vanesa Jasa un Luīze Sila, Latvijas čempionvienību turpina trenēt Mārtiņš Gulbis, prezidenta amatā stājusies Gunta Baško, bet ģenerālmenedžera pienākumus uzņēmies Juris Kalniņš.

Jaunajā 2023./2024. gada sezonā "TTT" basketbolistes centīsies nosargāt čempionvienības titulus Latvijas un Baltijas līgās, kā arī kvalificēties Eirolīgas pamatturnīram.