foto: EPA/Scanpix
Maikla Džordana sasvīdušais krekls no 1992. gada izsludināts izsolē par vismaz pusmiljonu eiro
Izsolē izliktais Maikla Džordana krekls.
Basketbols
2023. gada 22. jūnijs, 13:30

Maikla Džordana sasvīdušais krekls no 1992. gada izsludināts izsolē par vismaz pusmiljonu eiro

Jauns.lv

Zelta kategorijā tiks izsolīts 1992. gada ASV "Dream Team" piemiņas krekliņš, ko valkāja un vēlāk parakstīja Maikls Džordans, vēsta Euronews.

Maikla Džordana ikoniskais 1992. gada ASV izlases krekls tiks pārdots izsolē, un eksperti prognozē, ka par to varētu iegūt 550 000 eiro vai vairāk. 

Ļoti pieprasītais krekls, kuru valkāja un parakstīja pati basketbola leģenda un uz kura joprojām ir redzami Džordana sviedru traipi, būs daļa no Julien's Auctions gaidāmā sporta suvenīru izsoles pasākuma Beverlihilsā, ASV.

Līdztekus tam izsolē tiks piedāvāta iespaidīga 900 priekšmetu kolekcija, tostarp futbola krekliņi, ko valkājuši tādi slaveni spēlētāji kā Pelē, Maradona, Halands un Mbapē.

Izsole notiks no 23. līdz 25. jūnijam.

Šis krekls ir nozīmīgs, jo tas ir saistīts ar 1992. gada vasaras olimpiskajām spēlēm - izšķirošo brīdi, kas uz visiem laikiem mainīja gan NBA, gan olimpisko spēļu vēsturi.

Maikla Džordana nēsātie basketbola apavi, kas izsolē pārdoti par 1,5 miljoniem dolāru

gallery icon

Pirmo reizi ASV komandā piedalījās arī NBA spēlētāji, un uzaicinājumu saņēma neviens cits kā Maikls Džordans no Čikāgas "Bulls". Pievienojoties zvaigžņu pilnajam sastāvam, kurā bija tādas zvaigznes kā Lerijs Bērds, Skotijs Pipens, Ērvins "Maģiskais Džonsons" un Čārlzs Bārklijs, Džordans kļuva par daļu no tā, ko vēlāk dēvēja par "Sapņu komandu".

Olimpiskajās spēlēs Džordana nerimstošais gars un nepārspējamās prasmes palīdzēja ASV komandai sasniegt neparastu uzvaru sēriju astoņās spēlēs. 

Tā kļuva par pirmo komandu jebkurā sporta veidā, kas katrā spēlē guva vairāk nekā 100 punktus. 

Finālā viņi uzvarēja Horvātiju, atstājot neizdzēšamu iespaidu uz basketbola pasauli un iepazīstinot ar šo sporta veidu pasaules auditoriju.

Ienākumi no šī vēsturiskā krekls izsoles tiks novirzīti cēlam mērķim - "Sieviešu un bērnu labsajūtas centra" iniciatīvai Nairobi, Kenijā. Dodot ieguldījumu šajā iniciatīvā, izsole sniedz atbalstu neaizsargāto Āfrikas sieviešu un bērnu labklājībai.