foto: Jānis Asaris/LETA
Jānis Reišulis Vācijā uzvar EMX125 klasē; prestižajā MXGP ātrākais Prado
Jānis Mārtiņš Reišulis.
Citi sporta veidi
2023. gada 12. jūnijs, 10:50

Jānis Reišulis Vācijā uzvar EMX125 klasē; prestižajā MXGP ātrākais Prado

Jauns.lv/LETA

Latvijas motosportists Jānis Mārtiņš Reišulis svētdien Vācijā, Teičentāles trasē, Eiropas motokrosa čempionāta sestajā posmā izcīnīja uzvaru 125 kubikcentimetru klasē (EMX125), bet 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) devīto vietu ieņēma Kārlis Alberts Reišulis.

Pirmajā braucienā Reišulis ieņēma otro vietu, bet otrajā uzvarēja, summā sakrājot 47 punktus un uzvarot piektajā posmā šosezon.

Otro vietu ar 40 punktiem ieņēma pirmā brauciena uzvarētājs Matiss Valēns no Francijas, bet trešo ar 36 punktiem - dānis Madss Fredsē.

Markuss Ozoliņš braucienos ieņēma attiecīgi 32. un 27. vietu, bet Tomašs Šaicāns - 34. un 33. vietu. Tas Ozoliņam bez izcīnītiem punktiem deva 29. vietu posmā, bet Šaicāns finišēja 34. vietā.

EMX125 kopvērtējumā pēc sešiem posmiem J.Reišulis ar 266 punktiem ir līderis, Valēnu apsteidzot par 21 punktu.

EMX250 klasē Kārlis Reišulis pirmajā braucienā izcīnīja devīto vietu, Edvards Bidzāns finišēja 12., Mairis Pumpurs - 21., bet Roberts Lūsis - 26. Uzvaru braucienā svinēja itālis Ferručo Dzanki.

Otrajā braucienā Reišulis izcīnīja septīto vietu, Bidzāns ieņēma 13.vietu, Pumpurs - 26., bet Lūsis - 29.vietu. Uzvaru braucienā svinēja francūzis Marks Antuāns Rosi.

Divu braucienu summā K.Reišulis ar 26 punktiem ierindojās devītajā vietā, Bidzāns ar 17 punktiem bija 11., bet bez gūtiem punktiem 28. un 30. vietu ieņēma attiecīgi Pumpurs un Lūsis.

Par posma uzvarētāju ar 43 punktiem kļuva Rosi, kurš par punktu apsteidza itāli Andreu Bonakorsi un par sešiem punktiem - nīderlandieti Kaju Karsemakersu.

Pēc sestā posma K.Reišulis kopvērtējumā ar 171 punktu ir septītais, Bidžans sakrājis 51 punktu un ieņem 17.vietu, Pumpurs ar 22 punktiem ir 23., bet Lūsis ar pieciem punktiem - 32.

Līderpozīcijās ar 262 punktiem ir Bonakorsi, par 35 punktiem apsteidzot Karsemakersu.

EMX250 sezonas kalendārā iecerēti 11 posmi, bet EMX125 klasē - desmit.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē triumfēja spānis Horhe Prado, bet Latvijas pārstāvji šoreiz uz starta neizgāja, jo Pauls Jonass turpina atlabt pēc pirksta operācijas.

Prado bija ātrākais abos braucienos un posmā uzvarēja ar sakrātiem 50 punktiem.

Otro vietu ar 40 punktiem ieņēma nīderlandietis Glens Koldenfofs un trešo ar 38 punktiem - spānis Ruvens Fernandess. Tikpat punktu sakrāja arī Šveicietis Žeremī Sīvers.

Pēc deviņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ar 453 punktiem ieņem Prado, otrais ar 386 punkti ir nīderlandietim Džefrijam Herlingsam, bet trešajā pozīcijā ar 347 punktiem ierindojas francūzis Romēns Fevrs.

Latvijas vadošais motosportists Pauls Jonass, kurš savainojuma dēļ Vācijā nestartēja, ar 56 punktiem atrodas 20. vietā, bet Tomass Šileika, kurš startēja vien Ķeguma posmā, ar septiņiem punktiem ir 35. vietā.

Jonass pirms Francijas "Grand Prix" treniņos savainoja īkšķi, un viņam nācās veikt operāciju, kas liedza piedalīties nākamajos divos posmos.

MX2 klasē, kur Latvijas sportisti šogad nepiedalās, uzvaru posmā, sakrājot 47 punktus, svinēja Beļģijas braucējs Liams Evertss. 42 punktus izcīnīja itālis Andrea Adamo, 38 punktus - francūzis Tibo Benistāns.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Adamo sakrājis 405, Benistāns 392 un nīderlandietis Kajs de Volfs - 388 punktus.

Desmitais un 11. posms 25. jūnijā un 2. jūlijā norisināsies Indonēzijā.

Savukārt Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži Igaunijā izcīnīja ceturto vietu pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām posmā.

16 gadus vecie brāļi pirmajā braucienā iizcīnīja sesto vietu, bet otrajā pirmoreiz pasaules čempionātu braucienos izcīnīja vietu labāko trijniekā, finišējot trešajiem.

Posmā ar 50 punktiem uzvarēja Nīderlandes ekipāža Kuns Hermanss/Bens van den Bogārts, 44 punktus sakrāja Beļģijas braucējs Marvins Vanlušens ar "kantētāju" Nikolā Musē no Francijas, bet 38 punktus - vēl viena Nīderlandes ekipāža Džastins Keubens/Dions Rītmans.

Latvijas ekipāža sakrāja 35 punktus un par punktu apsteidza nīderlandieti Etjēnu Baksu un čehu Ondržeju Čermaku.

Lielbārži ar 25 punktiem ierindojās septītajā vietā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem pirmo vietu ar 229 punktiem ieņem Vanlušens/Musē, otrie ar 204 punktiem ir nīderlandieši Hermanss un van den Bogārts, bet trešie ar 190 punktiem - Bakss un Čermaks. Latvieši ar 122 punktiem ir pakāpušies uz septīto vietu.

Pasaules čempionāta trešais posms Čehijā tika atcelts, jo pirms pamatsacensībām veterānu sacīkstēs notika negadījums, kurā gāja bojā nīderlandietis Renā Boms.

Šosezon pasaules čempionātā kopā ar atcelto posmu Kramolīnā paredzēti 14 posmi.