foto: Shutterstock
Rolands Šmits un "Žalgiris" īstā basketbola trillerī kļūst par Lietuvas čempioniem
Rolands Šmits šajā sezonā bijis viens no Kauņas kluba līderiem.
Basketbols
2023. gada 10. jūnijs, 19:50

Rolands Šmits un "Žalgiris" īstā basketbola trillerī kļūst par Lietuvas čempioniem

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits sestdien guva 11 punktus un sekmēja Kauņas "Žalgiris" komandas uzvaru Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijas izšķirošajā spēlē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Žalgiris" savā laukumā vairāk nekā 14 000 skatītāju klātbūtnē savu principiālo pretinieci Viļņas "Rytas" pārspēja ar rezultātu 97:87 (23:24, 23:21, 24:24, 27:18) un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 3-2.

Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā rezultāts bija neizšķirts 72:72, bet turpinājumā, lielākoties pateicoties Igna Brazdeiķa enerģiskajai spēle, "Žalgiris" ilgu laiku bija vadībā, tomēr trīs minūtes pirms finālsvilpes pretinieki izlīdzināja rezultātu (84:84) un minūti vēlāk pārņēma vadības grožus (87:86). 

Turpinājumā Aizija Teilors atguva mājiniekiem vadību un cīņā par atlēkušo bumbu aizsardzībā izprovocēja piezīmi, iemetot arī abus divus soda metienus. Minūti pirms pamatlaika beigām amerikānis ar trīspunktu gājienu panāca jau 93:87, bet pretinieki vairs neatspēlējās.

Šmits spēli noslēdza ceturtās ceturtdaļas vidū, kad pie rezultāta 82:77 saņēma savu piekto piezīmi mačā.

Latvijas basketbolists šajā duelī laukumā pavadīja 14 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem tālmetieniem un abus divus soda metienus. Valmierieša rēķinā bija arī divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, komandā trešais labākais +/- rādītājs (+7) un astoņi efektivitātes koeficienta punkti.

Teilors šajā mačā izcēlās ar 32 punktiem, Arns Butkēvičs pievienoja 16, bet Šmits un Brazdeiķis guva pa 11 punktiem. Pretiniekiem Kendeils Makalums guva 20 punktus, kamēr Markusam Fosteram bija 17 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

"Žalgiris" basketbolisti pēc neatkarības atjaunošanos par Lietuvas čempioniem kļuvuši 24 reizes.

Pamatturnīrā Kauņas "Žalgiris" ar 28 uzvarām 33 spēlēs ieņēma pirmo vietu, bet "Rytas" ar bilanci 27-6 finišēja otrā.

Jau ziņots, ka bronzas sērijā Mārtiņa Laksas pārstāvētā Jonavas "CBet" ar 2-3 piekāpās Panevēžas "Lietkabelis".

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta "Rytas", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica Panevēžas "Lietkabelis".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās