foto: ZUMAPRESS.com
Šovakar Stambulā noskaidros Čempionu līgas uzvarētāju
Finālspēles sākums šovakar 22:00.
Futbols
2023. gada 10. jūnijs, 12:05

Šovakar Stambulā noskaidros Čempionu līgas uzvarētāju

Jauns.lv/LETA

Mančestras "City" un Milānas "Inter" futbola komandas šodien Stambulā cīnīsies par UEFA Čempionu līgas trofeju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mačs Atatirka Olimpiskajā stadionā, kurā ir vairāk nekā 70 000 sēdvietu, sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Spēli tiešraidē translēs platforma "Viaplay".

"City" titulspēlē piedalīsies otro reizi vēsturē, cenšoties uzlabot 2021. gada rezultātu, kad nācās atzīt Londonas "Chelsea" pārākumu, bet "Inter" spēles savā sestajā finālā Eiropas prestižākajos klubu turnīros un lūkos izcīnīt ceturto titulu.

Mančestras kluba stūrmanis Žuzeps Gvardiola trenera arodā jau ir izcīnījis divus Čempionu līgas titulus, 2009. un 2010. gadā paveicot to ar "Barcelona". Savukārt Simonem Incagi šī ir iespēja izcīnīt savu pirmo lielo titulu kā galvenajam trenerim

Abas komandas līdz šim savā starpā Eiropas klubu turnīros nav tikušās.

foto: ZUMAPRESS.com
UEFA Čempionu līgas šīs sezonas labākais vārtu guvējs Ērlings Holanns.

Anglijas klubs uzvarēja apakšgrupā, atstājot aiz sevis Dortmundes "Borussia", "Sevilla" un "Kobenhavn" komandas, bet ceļā uz finālu vispirms apturēja vēl divas Vācijas komandas "Leipzig" (divu maču summā 8:1) un Minhenes "Bayern" (4:1), vēlāk pusfinālā uzvarot arī iepriekšējās sezonas čempioni Madrides "Real" (5:1). Milānieši apakšgrupā bija otrie aiz "Bayern" un priekšā "Barcelona" un Plzeņas "Viktoria" vienībām, bet izslēgšanas turnīrā vispirms tika pārvarētas divas portugāļu komandu "Porto" (1:0) un Lisabonas "Benfica" (5:3) barjeras, kamēr pusfinālā tika gūta virsroka pār citu Milānas klubu "AC Milan" (3:0).

Mančestras "City" uzbrucējs Ērlings Holanns ar 12 precīziem sitieniem ir turnīra labākais vārtu guvējs un visvairāk rezultatīvu piespēļu - septiņas - atdevis viņa komandas biedrs Kevins de Brujne. No milāniešiem visvairāk vārtus jeb četrus guvis Edins Džeko.

Nacionālajās meistarsacīkstēs "City" kļuva par Anglijas čempioni, bet "Inter" Itālijas A sērijā guva trešo vietu, tādējādi abām jau pirms fināla ir nodrošināta vieta nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Abas uzvarēja arī savu valstu kausa izcīņās.

Iepriekšējās sezonas finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās