foto: LETA
Latvijas hokeja izlase godalgota ar Valsts prezidenta medaļām
Latvijas hokeja izlases svinīgais sagaidīšanas pasākums starptautiskajā lidostā "Rīga" pēc Pasaules čempionāta hokejā, kurā Latvijas hokeja izlase vēsturiskā sasniegumā ieguva bronzas medaļas.
Hokejs
2023. gada 29. maijs, 17:46

Latvijas hokeja izlase godalgota ar Valsts prezidenta medaļām

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja izlases spēlētāji un treneri pirmdien Rīgas pilī godalgoti ar Valsts prezidenta medaļām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts prezidents Egils Levits svinīgajā pasākumā atzīmēja, ka uzvara pasaules čempionāta spēlē par bronzas medaļām paliks tautas vēsturiskajā atmiņā. Viņš atsaucās uz rakstīto kādā Igaunijas portālā, ka pasaules čempiona titulu ieguva Kanāda, bet īsto zeltu - Latvija.

Levits akcentēja, ka medaļas spēlētājiem tiek pasniegtas vairāku iemeslu dēļ - par aizraujošo un dramatisko spēli, par komandas gribasspēku, izturību un motivāciju.

"Jūs uz brīdi devāt tautai vienotības sajūtu, ka mēs esam visi kopā, mums ir viens mērķis, ka mēs saderam viens ar otru. Šādi brīži vēsturē ir reti, un vienu no šiem brīžiem jūs mums dāvājāt vakar," uzsvēra valsts pirmā persona.

Pasākumā piedalījās arī Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS), kurš sacīja, ka latviešiem šī bronza ir zelts. Viņš norādīja, ka Latvijas hokeja izlase ir sapņu komanda, cilvēki, kuri ir spējuši izdarīt neiespējamo.

Smiltēns atzīmēja, ka šodien pie Brīvības pieminekļa bija tūkstošiem bērnu un jauniešu. Viņš aicināja sportistus doties uz skolām, lai motivētu un skaidrotu, ka šajā pasaulē ir iespējams pilnīgi viss, ja iegulda smagu darbu, attīsta savus talantus un ir perfekta komanda.

"Iespējams, jūs vēl to pilnībā neesat sapratuši, bet jūs esat mainījuši sabiedrību. Biju tribīnēs ar faniem, kuri bija skaļi, kad jūs iesitāt vārtus. Viņi bija dubultskaļi, kad jūs vārtus zaudējāt. Viņi bija trīskārši skaļi, kad jums piešķīra piecas minūtes un bija jāspēlē mazākumā. Tas ir latviešu kods - grūtā brīdī palīdzēt un pielikt atbalsta plecu otram. Tā mūsu mazā nācija var izdzīvot," sacīja Saeimas priekšsēdētājs.

Arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pateicās sportistiem un treneriem. Viņa ieskatā, sportisti parādījuši, kas ir komandas darbs un pašaizliedzība - ja divas šīs lietas sakombinē, viss ir iespējams. Premjers pateicās izlases spēlētājiem arī par to, ka viņi sagādāja svētkus visai valstij.

"Pie Brīvības pieminekļa bija jaunas ģimenes, jaunieši, gados vecāki cilvēki. Visiem spīdēja un mirdzēja acis. Jūs esat atdzīvinājuši cilvēku ticību sev, jo jūs ticējāt viens otram un uzvarai. Jūs esat ticību nodevuši tālāk. Paldies par iedvesmu. Jūs iedvesmojāt ikvienu Latvijā izdarīt vairāk, nevis noslinkot, bet piespiest sevi un sasniegt," uzsvēra Kariņš.

Izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš akcentēja, ka komanda centās, un ar to var lepoties. Viņa ieskatā, izlases spēlētāji ir komanda ar lielo burtu, turklāt viņiem ar savu darbu izdevās saliedēt Latvijas tautu. 

"Manuprāt, tikai tagad puiši to saprot un redz, kā tas ir, cik cilvēki mūs sagaidīja un priecājās. Latiņa ir mazliet pacelta, un tā ir jāmēģina turēt. Viss tikai sākas," sacīja Vītoliņš.

Izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš norādīja, ka neviens no komandas sākumā neticēja, ka būs čempionāta medaļas. Komandas vārdā viņš pauda lepnumu, ka ar spēli var vienot tautu.

"Ir bijušas uzvaras un zaudējumi. Mēs esam lepni atrasties šeit, prezidenta klātbūtnē un saņemt godalgojumus, tomēr lielāks gandarījums ir iziet tautas priekšā un saņemt atbalstu. Ceram, ka mēs varēsim turpināt vienot visu valsti," sacīja Daugaviņš.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Svētdien Latvijas izlase čempionātu noslēdza ar trešo vietu, spēlē par bronzas medaļām ar 4:3 uzvarot ASV. Latvijai tas ir kļuvis par visu laiku panākumiem bagātāko čempionātu.