foto: action press/ Vida Press
"Borussia" neizmanto iespēju un ļauj bundeslīgā atkal triumfēt "Bayern"; Lūtonas "Town" spēlēs premjerlīgā
Jozua Kimmihs ar uzvarētāja trofeju.
Futbols
2023. gada 27. maijs, 23:13

"Borussia" neizmanto iespēju un ļauj bundeslīgā atkal triumfēt "Bayern"; Lūtonas "Town" spēlēs premjerlīgā

Jauns.lv/LETA

Minhenes "Bayern" komanda sestdien tika kronēta par Vācijas futbola bundeslīgas čempioni, pēdējā kārtā izcīnot uzvaru un atņemot neizšķirtu izcīnījušajai Dortmundes "Borussia" iespēju izcīnīt titulu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms pēdējās kārtas, kurā sestdien iepriekšējā līdere "Borussia" mājās uzņēma "Mainz" un "Bayern" viesojās pie "Koln", abas komandas šķīra divi punkti. Turnīra noslēgumā abām vienībām bija vienāds punktu skaits, taču minheniešiem bija ievērojami labāka gūto/zaudēto vārtu starpība.

"Bayern" viesos ar 2:1 (1:0) pārspēja "Koln", bet "Borussia" mājās spēlēja neizšķirti 2:2 (0:2) ar "Mainz".

Dortmundē notikušās spēles 69. minūtē Rafaēls Gereiru panāca 1:2, bet paralēlajā mačā 81. minūtē Dejans Ļubičičs ar realizētu 11 metru soda sitienu izlīdzināja rezultātu. Šāds rezultāts bija nelabvēlīgs "Bayern" komandai, taču pamatlaika priekšpēdējā minūtē Džamals Musiala ar sitienu no soda laukuma robežas panāca 2:1. 

Līdz ar to uzvarai bija jāizcīna dortmundiešiem, taču viņi vien spēja izraut neizšķirtu, kompensācijas laika sestajā minūtē vārtus gūstot Niklasam Zīlem.

Minhenes "Bayern" par bundeslīgas čempioni kļuvusi 11 sezonas pēc kārtas, bet kopumā izcīnījusi 33 Vācijas čempiontitulus.

Astoņkārtējā Vācijas čempione "Borussia" savu līdz šim pēdējo bundeslīgas titulu izcīnīja 2012. gadā.

Lūtonas "Town" komanda sestdien nodrošināja atgriešanos Anglijas augstākajā futbola līgā pēc vairāk nekā 30 gadu pārtraukuma.

Tikmēr Vemblija stadionā notikušajā Anglijas pēc spēka otrās līgas "Championship" kvalifikācijas spēļu finālā Lūtonas futbolisti pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Koventri "City", papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārāka ar 6:5 bija Lūtonas komanda.

"Town" vienību 23. minūtē vadībā izvirzīja Džordans Klārks, bet 66. minūtē 1:1 panāca Gustavo Hamers. Pēcspēles sitienos pirmie 11 sitieni bija precīzi, bet 12. Fenketijs Dabo savu iespēju nerealizēja, kas deva pretiniekiem uzvaru.

Lūtonas "Town" līdz šim pēdējo reizi Anglijas augstākajā līgā spēlēja 1991./1992.gada sezonā, sezonu pirms tam, kad tā tika pārdēvēta par premjerlīgu. Šo gadu laikā tā paguva nokrist līdz pēc spēka piektajai līgai, kurā spēlēja vēl pirms deviņām sezonām.

No "Championship" uz premjerlīgu šosezon paaugstinājumu ieguva arī "Burnley" un Šefīldas "United". Savukārt no premjerlīgas izkrita "Southampton", bet pēdējā kārtā Liverpūles "Everton", Lesteras "City" un Līdsas "United" noskaidros vēl divas neveiksminieces.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās