foto: Edijs Pālens/LETA
Somi sašutuši: hokeja atmosfēru Tampere piedzīvo tikai pēc viņu izlases izstāšanās, jo tagad šeit ir latvieši
Par Latvijas hokeja līdzjutējiem Somijā runās vēl ilgi.
Hokejs
2023. gada 27. maijs, 20:22

Somi sašutuši: hokeja atmosfēru Tampere piedzīvo tikai pēc viņu izlases izstāšanās, jo tagad šeit ir latvieši

Jauns.lv

Viens no Somijas lielākajiem laikrakstiem “Ilta Sanomat” paudis viedokli par sestdien Tamperē piedzīvoto. Pamatdoma sekojoša: “dievkalpojums beidzies, sākusies ballīte!”

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasaules čempionāta pusfināla spēli Tamperē starp Latviju un Kanādu klātienē noraudzījās 8669 skatītāji, no kuriem lielākā daļa bija latvieši, kas pusotras dienas spēja nokļūt pāri Baltijas jūrai uz Somijas lielāko iekšzemes pilsētu (Pie jūras esošie Helsinki un tās priekšpilsēta Espo iedzīvotāju ziņā ir lielākas).

Divu nedēļu garumā atmosfēra "Nokia Arena" bijusi kā baznīcā, bet pasaules čempionāts hokejā atdzīvojās pēdējā iespējamajā brīdī. Par to pārūpējās tūkstošiem latviešu, kuri ieradās uz vietas, lai uzmundrinātu savus tautiešus, kuri paveikuši vēsturisku sasniegumu, vēsta laikraksts “Ilta Sanomat” paužot viedokli, ka organizatoriem varētu būt visai neomulīgi, jo īstā meistarsacīkšu atmosfēra tiek izjusta tad, kad rīkotāji somi jau izstājušies no sacensībām.

Hokeja īsto fanu kultūra Tamperē “Nokia Arena” šopavasar pirmo reizi bija jūtama sestdienas pēcpusdienā, kad arēnā bija mežonīga atmosfēra, spēcīgs pozitīvais lādiņš no bungu rīboņas, dziesmām, atbalsta kliedzieniem un ritmiskiem saukļiem latviešu valodā. Latvieši pēc katra viņu izlases uzbrukuma kliedza tā, it kā būtu izcīnījuši Pasaules kausu. Kādu atmosfēru tad spētu radīt pasaules čempionāta zelts? Tā tas izklausās, kad “Nokia Arena” ir pilna ar īstiem faniem nevis korporatīvajiem viesiem. Viss notiek citādāk, ja arēnā ir krāsas, skaņa un dzīvība.

Hokeja fani Doma laukumā vēro Latvijas izlases pusfināla cīņu ar Kanādu

Tūkstošiem cilvēku sestdien, 27. maijā Rīgas centrā pulcējušies, lai uz lielajiem ekrāniem kopīgi skatītos pasaules čempionāta hokejā pusfināla spēli starp ...

gallery icon
159

Latvijai nav nevienas pasaules čempionātu medaļas, taču līdzjutēji turnīru pēc turnīra ir bijuši līmenī. Arī šoreiz zelta medaļu nebūs, tomēr sapnis par to izdzisa vien pusfinālā pret Kanādu pēdējās minūtēs.  

Tāpat somu mediju sajūsmināja, ka pat viņu lepnums šī gada Eirovīzijas otrās vietas ieguvēja dziesma “Cha-cha-cha” tika zālē dziedāta skaļāk nekā ikvienā Somijas izlases mačā.

Somijas organizatoriem, protams, ir neērti, ka šāda atmosfēra tie piedzīvota pēc tam, kad Somija jau izstājusies no sacensībām Var tikai cerēt, ka hokeja fani bija kaut kur “Nokia Arena” tribīnēs, lai vērotu latviešus un sajūsminātos par viņiem, jo divu nedēļu laikā neko tādu Somija nebija redzējusi.  

Hokeja līdzjutēji Esplanādē jūt līdzi mūsu hokejistiem pusfināla mačā pret Kanādu

Hokeja līdzjutēju pūļi 2023. gada 27. maijā Esplanādē jūt līdzi mūsu hokejistiem pusfināla mačā pret Kanādu.

gallery icon
36

Kā iemesls gausajai līdzi jušanai pēc “Ilta Sanomat” autora Miko Gintera domām, ir kaut kas labi pazīstams – dārgās biļešu cenas -, kas ļāva arēnā atrasties nevis emocionālākajiem hokeja līdzjutējiem, bet tiem, kam to ļāva rocība.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās