foto: Sintija Zandersone/LETA
Šķēle arī nākamsezon spēlēs kopā ar Siliņu
Aigars Šķēle šovasar varētu būt viens no tiem basketbolistiem, kas reāli pretendēs uz vietu Latvijas izlasē dalībai Pasaules kausā.
Basketbols
2023. gada 11. maijs, 13:57

Šķēle arī nākamsezon spēlēs kopā ar Siliņu

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Aigars Šķēle arī nākamsezon turpinās spēlēt Polijas klubā Lielpolijas Ostruvas "Stal", pavēstīja komanda.

Šķēle šosezon "Stal" rindās izcēlies vidēji ar 15 punktiem un 6,7 rezultatīvām piespēlēm 30 aizvadītajās spēlē.

Pagājušajā sezonā Latvijas basketbolists spēlēja Vācijas bundeslīgas vienībā Vircburgas "s.Oliver" un 17 mačos caurmērā guva 8,7 punktus, kā arī pa 2,8 reizēm izcīnīja atlēkušās bumbas un rezultatīvi piespēlēja.

Karjeras laikā Šķēle spēlējis arī "VEF Rīga", Rīgas "Barons", "Jūrmala/Fēnikss", "Valmiera/ORDO" un "Ventspils" klubā, kā arī Antibas "Sharks" un Tallinas "Kalev/Cramo".

Arī Ojārs Siliņš karjeru nākamajā sezonā turpinās Lielpolijas Ostruvas "Stal" rindās Polijas čempionātā.  Pieredzējušo latviešu uzbrucēju klubs slavē par spēli ne tikai uzbrukumā, bet arī aizsardzībā un cīņā zem groziem. "Viņš ir viens no labākajiem aizsardzības spēlētājiem visā līgā," uzsver treneris Andžejs Urbans.

Šajā sezonā 29 gadus vecais uzbrucējs Polijas čempionātā aizvadīja 30 mačus, vidēji spēlē laukumā pavadot 26 minūtes, gūstot astoņus punktus un sakrājot četras atlēkušās bumbas. Viņa divpunktu metienu precizitāte bija 64%, trīspunktu - 35% un soda metienu - 73%.

"Jūtos lieliski gan klubā, gan Lielpolijas Ostruvā. Šeit mani viss apmierina, tāpēc līguma sarunas nebija ilgas. Tieši otrādi, tas bija ātri pieņemams lēmums," stāsta basketbolists.

"Viņš ir gan lielisks spēlētājs, gan lielisks cilvēks. Viņš lieliski iederas komandā un mūsu basketbola vidē," piebilst kluba prezidents Bartošs Karasiņskis. "Mēs esam ļoti priecīgi paziņot par jauna līguma parakstīšanu jau tagad."

2020./2021. gada sezonā Siliņš papildināja "Astana" rindas, kļūstot par Kazahstānas čempionu, bet nākamajā sezonā pirms došanās uz Poliju spēlēja Roberta Štelmahera vadītajā Igaunijas vienībā Tallinas "Kalev/Cramo".

Siliņš savu profesionāļa karjeru iesāka Itālijā, kur kopš 15 gadu vecuma bija A sērijas kluba Redžo di Emīlijas "Grissin Bon" sistēmā, bet pirmajā komandā spēlēja kopš 2012. gada. 2016./2017. gada sezonā latvietis pārstāvēja Vācijas bundeslīgas komandu Bonnas "Telekom Baskets", bet nākamajā sezonā spēlēja Trento "Dolomiti Energia", kuras sastāvā kļuva par Itālijas vicečempionu.

Turpmākajās divās sezonās viņš pārstāvēja četras komandas - Triestes "Alma", Avelīno "Sidigas" un Brešas "Germani" no Itālijas un "Gravelines-Dunkerque" no Francijas.

2013. gada vasarā Siliņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas čempionātā, bet 2014. gadā viņš ar "Grissin Bon" komandu triumfēja FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā.

Latviešu pārstāvētā vienība Polijas čempionāta regulāro sezonu noslēdza trešajā pozīcijā un šobrīd rit ceturtdaļfināls, kurā sērijā līdz trīs uzvarām "Stal" ar 2-0 ir vadībā pret Slupskas "Czarni". Tāpat "Stal" šosezon triumfēja Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL), finālā pārspējot Viļņas "Wolves".