foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ar panākumiem uzsāk "Panthers" un "Kraken"
Metjū Tkačaks šī gada Stenlija kausa izcīņā astoņos mačos jau iekrājis 14 rezultativitātes punktus.
Hokejs
2023. gada 3. maijs, 10:14

Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ar panākumiem uzsāk "Panthers" un "Kraken"

Jauns.lv/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otro kārtu otrdien ar uzvarām viesos uzsāka Floridas "Panthers" un Sietlas "Kraken" vienības.

"Panthers" NHL Austrumu konferences pusfināla pirmajā mačā izbraukumā ar 4:2 (1:0, 2:2, 1:0) pārspēja Toronto "Maple Leafs", kamēr Sietlas "Kraken" ar 5:4 (4:2, 0:0, 0:2, 1:0) viesos apspēlēja Dalasas "Stars" hokejistus.

"Panthers" sastāvā pa vārtiem guva Niks Kazinss, Sems Benets, Kārters Verhegī un Brendons Montūrs, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Stenlija kausa izcīņas rezultatīvākais spēlētājs Metjū Tkačaks. Viņa kontā astoņos mačos 14 (5+9) punkti.

Toronto komandas rindās ar precīziem metieniem izcēlās Metjū Knīss un Maikls Bantings.

Tikmēr "Kraken" panākumu pret "Stars" izcīnīja vien papildlaikā, lai gan jau pirmajā periodā spēja gūt četrus vārtus.

Uzvarētāju sastāvā pamatlaikā ar precīziem metieniem izcēlās Džeidens Švarcs, Džastins Šulcs, Olivers Bjorkstrands un Džordans Eberle, bet papildlaika 13. minūtē uzvaras vārtus guva Janni Gords.

Mājiniekus no zaudējuma neglāba arī četri Džo Pavelska gūtie vārti. "Stars" uzbrucējs laukumā devās pirmo reizi kopš 17. aprīļa, kad pirmās kārtas mačā ar Minesotas "Wild" guva smadzeņu satricinājumu.

Pavelskis 38 gadu un 295 dienu vecumā kļuva par otro visu laiku vecāko spēlētāju, kurš Stenlija kausa izcīņā spējis izcelties ar "hat trick". 1974. gada izslēgšanas spēļu otrajā kārtā trīs vārtus guvušajam Džonijam Bjūsikam bija par 49 dienām vairāk.

Abu sēriju otrie mači Toronto un Dalasā norisināsies ceturtdien.

Par 2022. gada Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētājus Tampabejas "Lightning". Abas pagājušā gada finālistes šosezon zaudēja izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.