foto: REUTERS/SCANPIX
Hokeja čempionāta biļetes pērk gausi, bet gaida ārzemnieku tūkstošus; alus maksās dārgāk nekā Vecrīgas krogos
Ne visiem Latvijas hokeja līdzjutējiem būs pa kabatai pasaules čempionāta spēles apmeklējums.
Hokejs
2023. gada 26. aprīlis, 13:35

Hokeja čempionāta biļetes pērk gausi, bet gaida ārzemnieku tūkstošus; alus maksās dārgāk nekā Vecrīgas krogos

Jauns.lv

Šogad Latvija un Somija rīko pasaules čempionātu hokejā. Sagaidāms, ka mūsu valstī ieradīsies līdz 25 tūkstošiem ārvalstu līdzjutēju, atsaucoties uz čempionāta organizatoriem, vēsta TV3.

Visvairāk līdzjutēju Latvijā ieradīsies no Slovākijas, Čehijas un Šveices. Šobrīd gandrīz visas biļetes ir iegādātas tikai uz divām spēlēm, kas notiks 12. maijā: Latvijas un Kanādas spēli un Čehijas un Slovākijas maču.

Rīgā ir pārdotas aptuveni 70 000 biļešu, kamēr otrā rīkotājvalstī Somijā līdz šim ir pārdotas aptuveni 180 000 biļešu. Taisnības labad gan jāmin, ka Somijā norisināsies arī pusfināla mači un spēles par medaļām, kas ierasti raisa lielāko līdzjutēju interesi, neraugoties uz biļešu cenām. Turklāt Tamperes arēnā hokejam paredzētā ietilpība ik uz maču ir par vairāk nekā trīs tūkstošiem vietu lielāka nekā “Arēnā Rīga” (13 455 pret 10 300). Tiesa, Somijā, kas ir krietni turīgāka valsts nekā Latvijā, biļetes uz atsevišķām spēlēm ir lētākas nekā Rīgā.

Piemēram, uz čempionāta atklāšanas spēli pret Kanādu biļetes ir nopērkamas par 99 un 135 eiro.

"Nav vilšanās. Tāda ir realitāte. Tagad, kad Latvijā ir tāda inflācija, ir slikti, kā saka, bet es esmu optimistiski noskaņots attiecībā uz čempionātu. Optimālākais sastāvs un labi rezultāti veicinās biļešu pārdošanu," saka Pasaules čempionāta Latvijas rīkotāju komitejas vadītājs Edgars Buncis.

Šī gada pasaules čempionāta laikā pie Kongresu nama nebūs ierastās telts. Fanu zona atradīsies pie “Arēnas Rīga”. Organizatori sola, ka tur būs iespējams ieturēt pusdienas, iegādāties suvenīrus un oficiālo atribūtiku, kā arī būs skatuve, uz kuras uzstāsies pazīstami mākslinieki.

“Arēnā Rīga” un fanu zonā līdzjutēji varēs atspirdzināties ar “Bauskas alus” produkciju - puslitra gaišā alus glāzes cena būšot seši eiro, krietni vairāk nekā lielākajā daļā Rīgas krogu un restorānu.

Pasaules čempionāts norisināsies no 12. līdz 28. maijam. Rīgā notiks vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.