foto: IMAGO/Jürgen Schwarz
Kurucam deviņi punkti uzvarā pār Eirolīgas ceturtdaļfinālisti; Jurjāne un Pulvere neiekļūst Turcijas čempionāta finālā
Rodions Kurucs un komandas biedri uzklausa Lukas Banki norādījumus.
Basketbols
2023. gada 21. aprīlis, 11:11

Kurucam deviņi punkti uzvarā pār Eirolīgas ceturtdaļfinālisti; Jurjāne un Pulvere neiekļūst Turcijas čempionāta finālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs ceturtdien guva deviņus punktus Francijas čempionāta mačā un kopā ar Strasbūras SIG komandu svinēja uzvaru

Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Strasbūras vienība viesos ar rezultātu 98:89 (29:19, 25:20, 13:23, 20:25, 11:2) uzvarēja turnīra līderi "Monaco", kas šajā sezonā sasniegusi Eirolīgas ceturtdaļfinālu.

Kurucs spēlēja 25 minūtes un 33 sekundes, realizējot trīs no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no pieciem tālmetieniem. Cēsnieks arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, četrreiz pārkāpa noteikumus, tika pie astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem un otra labākā +/- rādītāja komandā (+16).

Ar 21 punktu uzvarētājiem rezultatīvākais bija Pols Lakombs. "Monaco" no zaudējuma neglāba Maika Džeimsa 25 punkti.

Strasbūras komanda ar 13 panākumiem 28 cīņās ierindojas 11. pozīcijā 18 Francijas čempionāta komandu vidū.

Savukārt Latvijas basketbolisti Dairis Bertāns un Anžejs Pasečņiks guva attiecīgi deviņus un septiņus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, sekmējot Seviljas "Real Betis" komandas uzvaru.

Seviljas vienība mājās ar 87:77 (19:11, 20:18, 26:26, 22:22) uzvarēja "Fuenlabrada", abām komandām cīnoties par vietas saglabāšanu ACB.

Bertāns laukumā pavadīja 20 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem tālmetieniem un netrāpīja vienīgo divpunktu metienu, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra divas bumbas, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+5) un desmit efektivitātes koeficienta punktus.

Pasečņiks, spēlējot trīs sekundes mazāk par Bertānu, grozā raidīja trīs no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, izcīnīja piecas bumbas zem groziem, pieļāva divas kļūdas, piecreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras piezīmes, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+1) un četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem ar 30 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Žans Montero.

"Fuenlabrada" komandu pārstāv Rodijs Mačoha, kuram savainojuma dēļ sezona ir beigusies.

Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ar 23 uzvarām 28 mačos turnīra tabulā ieņem otro vietu, turpretī pārējās trīs latviešu pārstāvētās komandas ir turnīra tabulas lejasdaļā. Mārča Šteinberga Manrezas "Baxi" ar astoņām uzvarām 27 cīņās atrodas 15. vietā, "Real Betis" ar bilanci 7-21 ir 17., kamēr "Fuenlabrada" ar 4-24 ierindojas pēdējā pozīcijā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

Tikmēr Latvijas basketbolistu Aijas Jurjānes un Ievas Pulveres pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" komanda zaudēja arī otrajā Turcijas čempionāta pusfināla mačā, nesasniedzot finālu.

"Galatasaray" divu Stambulas komandu mačā mājās ar 78:87 (18:19, 25:22, 22:22, 13:24) atzina šā gada Eirolīgas čempiones "Fenerbahce" pārākumu.

Sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 virsroku guva "Fenerbahce".

Jurjāne guva trīs punktus, 17 minūšu un 18 sekunžu laikā realizējot vienu no trīs tālmetieniem un izpildot vienu neprecīzu divpunktu metienu. Tāpat viņai bija viena atlēkusī bumba, viena kļūda un negatīvs +/- rādītājs (-9). Savukārt Pulveres nebija "Galatasaray" pieteikumā.

Ar 27 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām latviešu komandā izcēlās Teaira Makovana, bet 22 punktus guva Epifānija Prinsa. Uzvarētājām 26 un 23 punkti bija Emmai Mēsemanai un Breanai Stjuartai.

"Galatasaray" pamatturnīrā ieņēma trešo vietu.

Tikmēr Elīna Babkina guva 18 punktus Izraēlas čempionāta fināla trešajā mačā, viņas pārstāvētajai Ramlas "Elitzur" piedzīvojot zaudējumu.

"Elitzur" viesos piekāpās Ašdodas "Maccabi" ar 82:96 (19:22, 17:29, 25:24, 21:21), sērijā līdz trim uzvarām saglabājot vadību ar 2-1.

Babkina spēlēja 39 minūtes, kuru laikā realizēja vienu no pieciem divpunktu metieniem, četrus no astoņiem tālmetieniem un četrus no sešiem soda metieniem. Latvietes rēķinā bija arī četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, 14 efektivitātes koeficienta punkti un negatīvs +/- rādītājs (-15).

Viešņām 26 punktus guva un desmit atlēkušās bumbas izcīnīja Šakira Ostina, kurai ar 22 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām piebalsoja Ališa Klārka. Uzvarētājām 23 punkti un 17 bumbas zem groziem bija Lizai Kembedžai.

Ceturtā sērijas spēle svētdien notiks Ramlā.

"Elitzur" pretinieci "Maccabi" sezonas pirmajā pusē pārstāvēja Ilze Jākobsone.

Savukārt Aleksa Gulbe un Paula Strautmane guva pa septiņiem punktiem savstarpējā mačā Spānijas čempionāta izslēgšanas turnīrā.

Ceturtdaļfināla pirmajā mačā Gulbes pārstāvētā Salamankas "Perfumerias Avenida" viesos ar 92:45 (22:6, 24:15, 25:12, 21:12) sagrāva Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu" ar Strautmani ierindā.

Pusfinālu sasniegs komanda, kas uzvarēs divu maču summā, Salamankas basketbolistēm iegūstot ievērojamu handikapu.

Gulbe, spēlējot 11 minūtes un sešas sekundes, realizēja pa vienam no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem un tālmetieniem, kā arī divus četriem soda metieniem. Viņas rēķinā bija arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, septiņi efektivitātes koeficienta punkti un mazākais +/- rādītājs komandā (+14).

Strautmane laukumā pavadīja 16 minūtes un 28 sekundes, nekļūdoties savā vienīgajā tālmetienā un abos soda metienos, kā arī vienā no diviem divpunktu metieniem. Viņa arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, iekrāja desmit efektivitātes koeficienta punktus un negatīvu +/- rādītāju (-22).

"Perfumerias Avenida" ar 24 uzvarām 30 spēlēs turnīra tabulā ieņēma trešo vietu, bet "Cadi La Seu" ar bilanci 15-15 ierindojās sestajā pozīcijā.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Salamankas "Perfumerias Avenida", kas triumfēja arī Karalienes kausa izcīņā.