foto: Edijs Pālens/LETA
Bukarta komanda ceturtajā pagarinājumā nodrošina Čehijas čempionāta pusfinālā septīto spēli
Latvijas hokeja izlases ubzrucējs Roberts Bukarts.
Hokejs
2023. gada 14. aprīlis, 10:55

Bukarta komanda ceturtajā pagarinājumā nodrošina Čehijas čempionāta pusfinālā septīto spēli

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera" ceturtdien ceturtajā pagarinājumā izcīnīja uzvaru Čehijas hokeja ekstralīgas pusfināla sērijas sestajā mačā.

"Ridera" izbraukumā 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Hradeckrālovas "Mountfield" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca neizšķirtu 3-3.

Pirmajā trešdaļā "Ridera" vadībā izvirzīja Peters Krīgers, bet trešajā periodā Grems Makormaks panāca neizšķirtu.

Trešajā pagarinājumā Bukarts guva vārtus, taču par spēli ar augsti paceltu nūju tie netika ieskaitīti. Uzvaru nesošos vārtus ceturtā pagarinājuma pirmspēdējā minūtē, spēlējot mazākumā, guva Dominiks Lakatošs.

Bukarts, kurš izlaida iepriekšējo maču diskvalifikācijas dēļ, spēlēja 33 minūtes un 37 sekundes, no tām pavadot gandrīz četras minūtes vairākumā. Viņš statistikā atzīmējās ar četriem metieniem pa vārtiem, vienu spēka paņēmienu un vienu bloķētu metienu, kā arī sakrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Šis mačs kļuva par garāko spēli Čehijas ekstralīgas vēsturē. Arī iepriekšējā rekordmačā spēkojās Vīktovices komanda un "Mountfield", taču 2012./2013. gada sezonā duelis noslēdzās trešajā pagarinājumā.

Otrā pusfinālā, kurā tiekas Latvijas aizsarga Kārļa Čukstes pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" un Pardubices "Dynamo", sērijā ir neizšķirts 3-3. 

Ekstralīgā šajā sezonā spēlēja 11 latvieši.

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Tršinecas "Ocelārži" ar 4-2 pieveica Prāgas "Sparta" vienību.

Tikmēr Rihards Marenis pēc īres beigām nepaliks Zviedrijas augstākās līgas komandā "Orebro", piektdien paziņoja klubs.

Jau sezonas vidū tika ziņots, ka Erebrū komandas kapteinis Rodrigo Ābols pārcelsies uz citu SHL vienību Engelholmas "Rogle".

29 gadus vecais Marenis sezonu sāka Zviedrijas pēc spēka otrās līgas komandā Ērnšeldsvīkas "MoDo". Marenis šajā līgā 23 mačos guva piecus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, kā arī iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Decembrī viņš papildināja "Orebro" rindas, SHL regulārajā turnīrā 19 mačos gūstot vienus vārtus un iekrājot lietderību -4, bet "play-off" viņš 13 cīņās palika bez punktiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. "Orebro" šonedēļ nepārvarēja pusfināla barjeru.

Iepriekšējo sezonu Marenis sāka Zviedrijas pēc spēka trešās līgas komandā "Kiruna IF", kuras sastāvā septiņās spēlēs sakrāja 12 (9+3) rezultativitātes punktus, pēc tam pārceļoties līgu augstāk - uz citu "Allsvenskan" klubu Nēšepingas "Vita Hasten". Nēšepingas vienības rindās uzbrucējs 33 spēlēs sakrāja 36 (21+15) rezultativitātes punktus.

Iepriekš Marenis karjeras laikā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" rindās tika aizvadījis 69 spēles, kurās guvis piecus vārtus un četrreiz rezultatīvi piespēlējis. 

Latvijā Marenis spēlējis "Mogo" kluba rindās. Jaunatnes līmenī Marenis spēlēja Kanādā un ASV, bet pirms profesionālās karjeras sākšanas viņš četrus gadus pavadīja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA).

Marenis Latvijas izlases sastāvā piedalījies trīs pasaules čempionātos.