foto: Twitter @FutbolaVirsliga
VIDEO: "Auda" iesit divus vārtus ; "Valmiera" zaudē "Liepājai"
Ar sešiem punktiem divās spēlēs "Auda" kļuvusi par turnīra līderi.
Futbols
2023. gada 18. marts, 17:17

VIDEO: "Auda" iesit divus vārtus ; "Valmiera" zaudē "Liepājai"

Jauns.lv/LETA

"Auda" sestdien Rīgā svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas otrās kārtas divu Rīgas komandu spēlē un izvirzījās turnīra tabulas galvgalī, bet čempione "Valmiera" savā laukumā piekāpās "Liepājai". Spēlē, kurā mājinieku lomā bija "Metta", ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Auda".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

17.minūtē savus otros vārtus sezonā guva Matiass Agustins Piteo. Pēc stūra sitiena izspēles no labās puses bumba pie viņa atlēca uz soda laukuma robežas, un Piteo ar vārtsargam sarežģītu sitienu pret zemi raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī.

Lai arī "Metta" futbolistiem bija vairākas iespējas izlīdzināt rezultātu, mača kompensācijas laika ceturtajā minūtē 65.minūtē uz maiņu nākušais Vladimirs Stepanovs pretuzbrukumā panāca 2:0. Bumba pēc viņa sitiena netālu no vārtsarga laukuma labajā pusē atsitās pret kreiso vārtu stabu, pēc tam pret labo un ielidoja vārtos.

Ar sešiem punktiem divās spēlēs "Auda" kļuva par turnīra līderi.

"Auda" pirmajā kārtā ar 2:0 pieveica Salaspils "Super Nova" vienību, pirmajā puslaikā pāris minūšu laikā vārtus gūstot Vjačeslavam Isajevam un Piteo.

"Metta" rindās sezonas sākumā atgriezušies Lūkass Vapne un Vladislavs Fjodorovs. Vārtsargs Jānis Beks, lai gan nonācis RFS paspārnē, paliek savā dzimtajā klubā uz īres tiesībām.

"Auda" komanda sastāvā saglabājusi daudzsološo vārtsargu Fabrisu Ondoā un šo pozīciju pastiprinājusi ar Robertu Ozolu. Rīgā spēlējošā Ķekavas kluba rindās palikuši tādi spēlētāji kā Ivo Minkevičs, Daniils Ulimbaševs un Aleksejs Saveļjevs, bet projām uz "Riga" devušies Usejnu Njangs un galvenais treneris Tomislavs Stipičs, kura vietā stājies Simo Valakari.

"Valmiera" savā laukumā ar 0:1 piekāpās "Liepājai".

Vienīgie vārti krita 42.minūtē, kad Gotjē Mankendā patraucēja mājinieku vārtsargam Karlosam Kihadam precīzi ievadīt bumbu spēlē, bumbu soda laukuma labajā pusē pārķēra Nino Nordanuss un piespēlēja uz soda laukuma vidu, no kurienes Luiss Paulu Ilariu jeb Dodo raidīja bumbu vārtos.

78.minūtē bumba pabija arī teicami spēlējušā un vairākkārt no vārtu zaudējuma glābušā viesu vārtsarga Vladislava Lazareva sargātajā "cietoksnī", taču Ruans Ribeiru Rodrigess bumbu bija apstrādājis ar rokas palīdzību, vārtiem netiekot ieskaitītiem.

Valmierieši titula aizstāvēšanu sāka ar bezvārtu neizšķirtu 0:0 pret RFS, savukārt "Liepāja" pirmajā kārtā laukumā neizgāja, jo pirms spēles tika atcelts tās mačs pret "Metta" futbolistiem.

"Valmieras" komanda starpsezonā zaudēja savu uzbrukuma līderi Raimondu Krolli, kā arī tādus svarīgus spēlētājus kā Kamilo Menu, Daisuki Jokotu, Romanu Jakubu un vārtsargu Rihardu Matrevicu, bet sastāvam ir pievienojušies vairāki jauni vietējie un ārvalstu futbolisti.

Kurzemes klubs sezonu sāk ar daudziem ārvalstu futbolistiem sastāvā un radikālām sastāva izmaiņām. No vadošajiem spēlētājiem komandā ir palikuši Dodo un Gotjē Mankendā, bet Mārtiņš Ķigurs lielu daļu sezonas izlaidīs traumas dēļ.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vēl sestdien, plkst.17, kārtas centrālajā spēlēs divu Rīgas komandu duelī "Riga" "Mežaparks SV" laukumā tiksies ar RFS. Cīņu tiešraidē translēs televīzijas kanāls TV4 un tīmekļa vietne "Sportacentrs.com".

Jau ziņots, ka piektdien kārtas pirmajā spēlē jaunpienācēja "Jelgava" izcīnīja pirmo uzvaru, ar 2:1 pārspējot "Daugavpili".

Kārtas pēdējā spēlē svētdien Salaspils "Super Nova" savā laukumā tiksies ar "Tukums 2000"/"Telms".

Šajā sezonā futbola virslīgā spēlē desmit komandas - "Valmiera", "Riga", RFS, "Liepāja", "Auda", "Daugavpils", "Tukums 2000"/"Telms", "Metta", Salaspils "Super Nova" un jaunpienācēja "Jelgava".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.