foto: Joe Toth/BPI/Shutterstock/ Vida Press
"Mettai" un "Super Novai" jaunās futbola sezonas priekšvakarā ievērojami pastiprinājumi
Deniss Rakels 2016. gadā pārstāvēja Anglijas otras spēcīgākās līgas "Championship" komandu "Reading".
Futbols
2023. gada 10. marts, 12:30

"Mettai" un "Super Novai" jaunās futbola sezonas priekšvakarā ievērojami pastiprinājumi

Jauns.lv/LETA

Aizsargs Vladislavs Fjodorvs pēc četru sezonu pārtraukuma atgriezies "Metta" vienībā, futbola virslīgas sezonas priekšvakarā ziņo klubs.

26 gadus vecais futbolists "Metta" komandā spēlēja 2017. un 2018. gada sezonās, pēc tam pievienojoties "Riga" klubam. "Riga" sastāvā daugavpilietis kļuva par divkārtēju Latvijas čempionu, bet iepriekšējā sezonā pārstāvēja citu galvaspilsētas grandu RFS.

"Metta" rindās Fjodorovs aizvadījis 56 spēles, kurās guvis deviņus vārtus, tajā skaitā "hat-trick" pret Jūrmalas "Spartaku".

Fjodorovs "Metta" futbolists statusā debitēja Latvijas nacionālajā izlasē, kur līdz šim aizvadījis 14 spēles un izcēlies ar vieniem vārtiem.

Fjodorovs bijis arī "Daugavpils" un "Ventspils" otrās komandas rindās, kā arī divus gadus bija izīrēts Polijas vienības Poznaņas "Lech" otrajai komandai.

"Metta" arī ziņo, ka komandā turpinās spēlēt vārtsargs Jānis Beks, taču šajā sezonā jau tikai uz īres tiesībām, jo nonācis RFS paspārnē.

20 gadus vecais "Metta" audzēknis Beks 2022. gada sezonā sakrāja trešo lielāko spēles laiku komandā, sasniedzot 2966 minūšu atzīmi. Tāpat viņš tika uzaicināts uz Latvijas U-21 izlasi, kur aizvadīja piecas spēles, trijās no tām paliekot "sausā".

"Metta" iepriekšējā sezonā ieņēma devīto vietu, bet pārspēlēs saglabāja tiesības spēlēt augstākajā līgā.

"Mettai" jauno sezonu paredzēts sākt sestdien, 15:00 Hanzas vidusskolas stadionā ar spēli pret FK "Liepāja".

Tikmēr uzbrucējs Deniss Rakels pirms 2023. gada futbola virslīgas sezonas pastiprina Salaspils "Super Nova" rindas, vēsta klubs.

Iepriekšējo pusotru sezonu 30 gadus vecais Rakels pavadīja RFS komandā, kļūstot par Latvijas čempionu un kausa ieguvēju.

Pirms tam Rakels pārstāvēja Kipras čempionāta vienību "Pafos", kurai viņu izīrēja "Riga".

Karjeras laikā futbolists spēlējis arī spēlējis Polijas komandās Krakovas "Cracovia", Poznaņas "Lech", Ļubinas "Zaglebie" un Katovices GKS, kā arī bijis Anglijas pēc spēka otrās līgas "Reading" vienības paspārnē. Karjeras pirmsākumos jēkabpilietis spēlēja "Liepājas Metalurgs" komandā.

Rakels savā karjerā 32 spēles aizvadījis arī Latvijas valstsvienības sastāvā, kuras labā guvis vienus vārtus.

Iepriekš klubu pastiprināja arī aizsargs Artūrs Ļotčikovs un uzbrucējs Ričards Korzāns.

23 gadus vecais centra aizsargs Ļotčikovs ir "Ventspils" kluba audzēknis, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Jūrmalas "Spartaks" vienību, kās rindās virslīgā laukumā dodoties 25 spēlēs un izceļoties ar vienu vārtu guvumu.

Tikmēr 25 gadus vecais Korzāns ir divkārtējs (2016.un 2017.gada) Latvijas čempions "Spartaka" rindās, kā arī pārstāvējis "Jelgavu" un "Tukumu".

Abi spēlētāji savulaik pārstāvējuši Latvijas U-17, U-19 un U-21 izlases.

2022. gadā "Super Nova", debitējot Latvijas čempionātā, ieņēma pēdējo, 10. vietu, taču janvāra beigās klubam piešķirta Latvijas Futbola federācijas A licence, kas arī jaunajā ļaus Salaspils vienībai startēt Latvijas čempionāta spēcīgākajā līgā.

Pirmo maču "Super Nova" aizvadīs sestdien "Mežaparks SV" laukumā pret Ķekavas "Audu". Šajā spēlē pirmo reizi Latvijas čempionātu ietvaros tiks izmantota Tiesneša video asistenta (VAR) sistēma.

Iepriekš čempionvienība FK "Valmiera" pavēstīja, ka klubam pievienojies Martinikā dzimušais Francijas uzbrucējs Žeremī Porsāns-Klemāns un uzbrucējs no Brazīlijas Ruans Ribeiru.

25 gadus vecais uzbrucējs iepriekš ir pārstāvējis - Marseļas "Olympique", "Montpellier" un "Saint-Etienne" otrās komandas, divas spēles Marseļas un vienu maču Monpeljē vienībā aizvadot arī Francijas virslīgā klubu pirmajās komandās.

Futbolista kontā ir arī viena spēle Francijas U-20 izlasē.

Klubs vēsta, ka 19 gadus vecais Ribeiru "Valmierai" ir pievienojies pēc savas komandas Sanpaulu "Palmeiras" uzvaras U-20 vecuma spēlētāju kausa izcīņā.

Ar gūtiem deviņiem vārtiem deviņās spēlēs Ribeiru bija komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Imperatrisā dzimušais spēlētājs gandrīz visu karjeru aizvadījis "Palmeiras" kluba sistēmā. 2022.gadā viņš tika izīrēts Mokas "Ibrachina".

Futbolistu "Palmeiras" "Valmierai" ir izīrējusi līdz 2024. gada 31. janvārim.

"Valmiera" aizvadītajā sezonā pirmoreiz kļuva par Latvijas čempioni, bet jauno sezonu sāks sestdien, 13:00 Valmieras olimpiskajā centrā ar čempionāta atklāšanas spēli pret iepriekšējās sezonas trešo spēcīgāko vienību RFS.

Tikmēr vicečempione "Riga" panākusi vienošanos ar citu augstākās līgas vienību "Auda" par Kotdivuāras pussarga Abubakara Karamoko īri, ziņo galvaspilsētas klubs.

23 gadus vecais Karamoko ir "Aspire" akadēmijas un spāņu kluba "Malaga" audzēknis .

No 2018. gada vasaras līdz 2020. gada augustam Karamoko spēlēja "Malaga" rezerves komandā "Atletico Malagueno" un Bulgārijas klubā Sofijas "Septemvri", pēc kā pussargs parakstīja līgumu ar Kipras klubu "Doxa". Šajā komandā Karamoko aizvadīja piecas spēles un neilgi spēlēja citā Kipras klubā "Ermis".

Iepriekšējā sezonā Karamoko spēlēja Latvijas čempionāta klubā "Auda". Kopumā šajā vienībā Karamoko aizvadīja 17 spēles un guva vienus vārtus, kā arī palīdzēja "Audai" triumfēt Latvijas kausa izcīņā.

"Riga" pagājušajā virslīgas sezonā ieņēma otro vietu, par četriem punktiem atpaliekot no čempiones "Valmiera".

Jauno sezonu "Riga" uzsāks svētdien, 17:00, kad virslīgas pirmās kārtas mačā "Mežaparks SV" uzņems spēcīgāko divīzijā atgriezušos "Jelgavu".

Savukārt Latvijas kausa ieguvēja "Auda" papildinājusi sastāvu ar Latvijas U-21 futbola izlases pussargu Denisu Meļņiku un aizsargu Iļju Semjonovu.

Meļņiks pēdējās divās sezonās pārstāvēja Jūrmalas "Spartaks" komandu, kuras rindās kopā aizvadīja 28 mačus, gūstot vienus vārtus. 20 gadus vecais pussargs karjeras laikā spēlējis Itālijas vienības "Torino" jauniešu komandā un RFS-2 vienībā.

Savukārt Semjonovs pagājušajā sezonā pārstāvēja Salaspils "Super Nova" un devās laukumā 32 Latvijas futbola virslīgas spēlēs.

Aizvadītajā sezonā "Auda", triumfējot Latvijas kausā, izcīnīja pirmo titulu kluba vēsturē, bet Latvijas čempionātu noslēdza piektajā vietā.