foto: Zane Bitere/LETA
Babkina Eirokausa ceturtdaļfinālu sāk ar 14 rezultatīvām piespēlēm; Šmitam sagrāve Madridē
Latvijas sieviešu basketbola izlases saspēles vadītāja Elīna Babkina.
Basketbols
2023. gada 24. februāris, 10:35

Babkina Eirokausa ceturtdaļfinālu sāk ar 14 rezultatīvām piespēlēm; Šmitam sagrāve Madridē

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketboliste Elīna Babkina ceturtdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa ceturtdaļfināla spēlē guva divus punktus un sakrāja 14 rezultatīvas piespēles Izraēlas komandas Ramlas "Elitzur" panākumā savā laukumā pār Lauras Melderes pārstāvēto Venēcijas "Umana Reyer".

"Elitzur" mājās pieveica "Umana Reyer" ar 80:75 (15:15, 16:24, 22:19, 27:17).

Babkina, spēlējot 36 minūtes un 17 sekundes, realizēja vienīgo divpunktu metienu, bet netrāpīja visus piecus tālmetienus. Viņas kontā arī piecas atlēkušās bumbas, trīs piezīmes, divas kļūdas, viena pārtverta bumba, kā arī +/- rādītājs +3 un efektivitātes koeficients 15.

Meldere viešņu komandā nebija iekļauta pieteikumā.

Rezultatīvākā mājiniecēm ar 29 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām bija Šakira Ostina, bet 19 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Alisa Berona.

Itālijas vienībā piecas basketbolistes guva no desmit līdz 16 punktiem, par rezultatīvāko ar 16 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām kļūstot Džesikai Šeperdai.

Atbildes spēle paredzēta 2. martā.

Jau ziņots, ka trešdien Aijas Jurjānes un Ievas Pulveres pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" izbraukumā ar 86:61 guva panākumu pār Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu" komandu ar Paulu Strautmani ierindā.

Šajā pārī atbildes spēle paredzēta 1. martā.

Eirokausa pamatturnīra sacensības norisinājās divās reģionālās konferencēs, kurā katrā bija pa sešām grupām ar četrām komandām. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras grupas divas labākās vienības un vēl pa četrām labākajām trešo vietu īpašniecēm katrā konferencē.

FIBA Eirokauss aiz ir otrā līmeņa turnīrs aiz FIBA Eirolīgas.

Tikmēr Rolands Šmits Madridē guva septiņus punktus ULEB Eirolīgas 25. kārtas mačā, Kauņas "Žalgiris" piekāpjoties "Real".

"Žalgiris" izbraukumā bija spiests piekāpties Madrides "Real", kas uzvarēja ar 96:69 (22:24, 31:14, 23:14, 20:17).

Šmits laukumā pavadīja 22 minūtes un 42 sekundes, grozā raidot divus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem. Viņa kontā bija arī trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, četras piezīmes un efektivitātes koeficients divi.

Viesu rindās Igns Brazdeiķis sakrāja 16 punktus un piecas kļūdas.

Mājiniekiem Džanans Musa guva 17, bet Valters Tavaress - 16 punktus.

"Real" ar izcīnītām 17 uzvarām turnīra tabulā dala pirmo vietu ar Pirejas "Olympiakos", bet "Žalgiris" ar 13 panākumiem dala devīto ailīti ar Telavivas "Maccabi".

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.