foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas distanču slēpotāji pasaules čempionātā sprinta sacensībās neiekļūst finālā
Raimo Vīgants pārstāvēja Latviju arī Pekinas olimpiskajās spēlēs.
Citi sporta veidi
2023. gada 23. februāris, 15:11

Latvijas distanču slēpotāji pasaules čempionātā sprinta sacensībās neiekļūst finālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas distanču slēpotāji ceturtdien Planīcā pasaules čempionātā sprinta sacensību klasiskajā stilā kvalifikācijā nespēja nodrošināt vietu finālsacensībās.

Sieviešu konkurencē visātrāk 1,4 kilometrus garo distanci veica Zviedrijas sportiste Jonna Sundlinga, kura finišu sasniedza pēc trīs minūtēm un 22,89 sekundes.

Otro vietu ieņēma vēl viena Zviedrijas distanču slēpotāja Emma Riboma, kura piekāpās savai tautietei 1,12 sekundes, bet norvēģiete Kristīne Skistada atpalika no labākā rezultāta īpašnieces 2,36 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Samanta Krampe no kvalifikācijas uzvarētājas atpalika 41,80 sekundes un finišēja 60.vietā, Kitija Auziņa piekāpās 45,49 sekundes un ierindojās 62. pozīcijā, Adriāna Šuminska zaudēja 59,87 sekundes un noslēdza sacensības 71. vietā, bet Linda Kaparkalēja, piekāpjoties minūti un 17,94 sekundes, bija 80. pozīcijā starp finišējušajām 99 sportistēm.

Finālsacensībās pirmās četras vietas tika Zviedrijas sportistēm, bet piekto un sesto pozīciju ieņēma norvēģietes. Uzvaru svinēja Sundlinga, kura par 0,9 sekundēm apsteidza Ribomu un triumfēja pasaules čempionātā sprintā otro reizi pēc kārtas, bet trešā, zaudējot 4,5 sekundes, bija Maja Dālkvista.

Tikmēr vīriešu sacensībās kvalifikācijā pirmās trīs vietas tika Norvēģijas sportistiem. Ātrākais bija Ēriks Valness, kurš distanci veica divās minūtēs un 55,50 sekundēs. Otro vietu ieņēma Juhanness Klēbo, zaudējot savam tautietim 1,01 sekundi, bet trešais, atpaliekot 3,65 sekundes, bija Pols Golbergs.

Raimo Vīgants distanci veica 23,55 sekundes lēnāk nekā labākā rezultāta īpašnieks un ierindojās 59. pozīcijā, Lauris Kaparkalējs zaudēja 28 sekundes un finišēja 69.vietā, Bruno Krampe, atpaliekot 37,90 sekundes, bija 83., kamēr Niks Saulītis bija par 43,31 sekundi lēnāks nekā Valness un noslēdza kvalifikāciju 93. vietā starp 133 finišu sasniegušajiem slēpotājiem.

Finālsacensībās uzvari izcīnīja Klēbo, kurš par 2,22 sekundēm apsteidza Golbergu, bet labāko trijnieku noslēdza francūzis Žils Šapāzs, kurš no otrās vietas ieguvēja atpalika tikai 0,02 sekundes.

Planīcā notiekošajā pasaules čempionātā distanču slēpošanā Latviju pārstāvēs 12 sportisti.