foto: Edijs Pālens/LETA
Laksai 22 punkti un panākums FIBA Eirolīgā; Šteinbergai 14 punkti uzvarā
Kitija Laksa
Basketbols
2023. gada 23. februāris, 00:04

Laksai 22 punkti un panākums FIBA Eirolīgā; Šteinbergai 14 punkti uzvarā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketboliste Kitija Laksa trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē guva 22 punktus, kaldinot Boloņas "Virtus Segafredo" uzvaru, bet citā mačā Anete Šteinberga izcēlās ar 14 punktiem un palīdzēja Buržas "Tango" izcīnīt panākumu.

"Virtus Segafredo" A apakšgrupas spēlē savā laukumā ar rezultātu 89:59 (26:13, 23:21, 19:13, 21:12) pārliecinoši uzvarēja Ungārijas vienību Seksārdas "Atomeromu KSC".

Laksa laukumā bija 26 minūtes un deviņas sekundes un realizēja piecus no 11 tālmetieniem un septiņus no astoņiem soda metieniem, tika pie sešām atlēkušajām bumbām, divas reizes rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja divas piezīmes, pieļāva vienu kļūdu, tika pie +/- rādītāja +27 un sakrāja efektivitātes koeficientu 21.

Latviete starp mājiniecēm bija rezultatīvākā, bet 15 punktus un 11 bumbas zem groziem pievienoja Iliāna Rūperte. Ungārijas komandā 17 punktus sakrāja Kješa Gorē.

Vēl "Tango" A apakšgrupas spēlē viesos ar rezultātu 75:66 (23:20, 20:13, 23:14, 9:19) pārspēja "Polkowice" komandu no Polijas.

Šteinberga laukumā bija 29 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā grozā meta septiņus no 13 divu punktu metieniem. Viņa arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, nopelnīja trīs piezīmes, pa reizi pieļāva kļūdu un pārtvēra pretinieču piespēli, sakrāja +/- rādītāju +12 un efektivitātes koeficientu 16.

Latvijas basketboliste un Ivonna Andersone ar 14 punktiem bija rezultatīvākās uzvarētāju rindās, kamēr mājinieces no neveiksmes neglāba Zalas Friškovecas 20 gūtie punkti.

Savukārt B apakšgrupas mačā Aleksas Gulbes pārstāvētā Salamankas "Perfumerias Avenida" izbraukumā ar rezultātu 70:61 (20:17, 23:20, 18:11, 9:13) guva panākumu pār Diosgjoras DVTK.

Gulbe spēlēja deviņas minūtes un 58 sekundes un, pie punktiem netiekot, izcīnīja četras bumbas zem groziem, nopelnīja trīs piezīmes, bloķēja vienu pretinieču metienu, tika pie +/- rādītāja -9 un efektivitātes koeficienta četri.

A apakšgrupā "Tango" ar astoņām uzvarām 13 spēlēs ieņem ceturto vietu, kamēr "Virtus Segafredo" ar bilanci 5-8 ierindojas sestajā pozīcijā. B apakšgrupā "Perfumerias Avenida" ar astoņiem panākumiem 13 dueļos atrodas pirmajā vietā.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm.

Šosezon FIBA Eirolīgā nestartē Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas pagājušajā sezonā iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur ceturtdaļfināla sērijā piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Pērn par čempionēm kļuva Ungārijas vienība "Sopron", kas finālā pārspēja "Fenerbahce".

Savukārt Aijas Jurjānes un Ievas Pulveres pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē izcīnīja uzvaru pār Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu" komandu ar Paulu Strautmani ierindā.

"Galatasaray" izbraukumā ar rezultātu 86:61 (19:12, 21:19, 29:8, 17:22) guva panākumu pār "Cadi La Seu".

Jurjāne laukumā bija 17 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā, grozā metot vienu divu punktu metienu un divus soda metienus, tika pie četriem punktiem. Viņa statistikā atzīmējās arī ar četrām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, vienu piezīmi un vienu kļūdu, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -6 un efektivitātes koeficientu astoņi.

Tikmēr Pulvere, spēlējot 12 minūtes un 36 sekundes, realizēja vienu no diviem tālmetieniem, tiekot pie trīs punktiem. Viņas kontā vēl viena rezultatīva piespēle, četras piezīmes, viena kļūda, viena pārtverta piespēle, sakrājot +/- rādītāju -10 un efektivitātes koeficientu trīs.

Mājinieču rindās Strautmane laukumā bija 22 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā punktus neguva, bet izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, divas reizes rezultatīvi piespēlēja, pārvēra divas pretinieču piespēles, nopelnīja četras piezīmes un sakrāja +/- rādītāju -1 un efektivitātes koeficientu četri.

Stambulas komandā ar 22 punktiem izcēlās Epifānija Prinsa un Teaira Makovana guva 15 punktus un izcīnīja 23 atlēkušās bumbas. Laukuma saimnieces no neveiksmes neglāba Stefānijas Votsas 14 punkti.

Atbildes spēle paredzēta 1.martā.

Eirokausa pamatturnīra sacensības norisinājās divās reģionālās konferencēs, kurā katrā bija pa sešām grupām ar četrām komandām. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras grupas divas labākās vienības un vēl pa četrām labākajām trešo vietu īpašniecēm katrā konferencē.

FIBA Eirokauss aiz ir otrā līmeņa turnīrs aiz FIBA Eirolīgas.