foto: USA Today Sports
Merzļikinam 22 atvairīti metieni "Blue Jackets" zaudējumā papildlaikā
Elvis Merzļikins pret "Coyotes"
Hokejs
2023. gada 20. februāris, 07:46

Merzļikinam 22 atvairīti metieni "Blue Jackets" zaudējumā papildlaikā

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā tika galā ar 22 pretinieku metieniem, tomēr viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" vienība izbraukumā papildlaikā piekāpās Arizonas "Coyotes" komandai.

"Coyotes" savā laukumā bija pārāki ar 3:2 (2:0, 0:1, 0:1, 1:0), tiekot pie punktiem jau devītajā mačā pēc kārtas.

Mājiniekus mača 15.minūtē vadībā izvirzīja Treviss Boids, bet divas minūtes vēlāk Niks Šmalcs panāca jau 2:0. Pateicoties Būna Dženera un Patrika Laines gūtajiem vārtiem "Blue Jackets" līdz pamatlaika beigām atspēlējās, tomēr papildlaikā izgājienā divi pret viens ar spēcīgu metienu Latvijas vārtsargu pārspēja Barets Heitons.

Merzļikins šosezon 24 spēlēs izcīnījis sešas uzvaras, atvairījis 87,3% metienu un vidēji ik spēlē savos vārtos ielaidis 4,21 ripu.

Kolumbusas vienība ar 41 izcīnīto punktu 57 spēlēs Austrumu konferences turnīra tabulā atrodas pēdējā, 16. vietā, bet "Coyotes" ar 49 punktiem ir 12. pozīcijā Rietumu konferencē.

Nākamo maču "Blue Jackets" aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņēms Minesotas "Wild" hokejistus.

Tikmēr ar trim gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien izcēlās Patriks Keins, palīdzot Čikāgas "Blackhawks" savā laukumā pieveikt Toronto "Maple Leafs" vienību.

Keinam šis bija pirmais "hat trick" šajā sezonā un devītais karjerā.

Uzvarētāju rindās ar četriem punktiem izcēlās arī Makss Domi, kura kontā vārti un rezultatīva piespēle, bet vēl vienus vārtus "Blackhawks" labā guva Kouls Gutmens, kurš NHL izcēlās pirmo reizi.

Viesu rindās ar precīziem metieniem atzīmējās Džons Tavaress, Noels Akjari un Mičels Mārners.

Citā svētdienas mačā Tims Šticle, Breidijs Tkačaks un Alekss Debrinkets katrs izcēlās ar trim punktiem, bet viņu pārstāvētā vienība Otavas "Senators" savā laukumā ar 7:2 (1:0, 4:0, 2:2) sagrāva Sentluisas "Blues" komandu.

Šticle guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, Tkačaks un Debrinkets sakrāja pa 1+2, ar 1+1 izcēlās Dreiks Batersons un Šeins Pinto, bet savus pirmos vārtus NHL guva aizsargs Ridlijs Grīgs.

Viesu rindās precīzi metieni padevās Koltonam Pareiko un Taileram Pitlikam.

Pie uzvaras savā laukumā rezultatīvā mačā tika arī čempionvienība Kolorādo "Avalanche", kas ar 6:5 (0:1, 2:3, 3:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Edmontonas "Oilers" komandu.

Uzvaras vārtus 22 sekundes pirms papildlaika beigām guva Mikko Rantanens, bet pamatlaikā ar 1+3 "Avalanche" labā izcēlās Džozefs Teilors Komfers, 1+2 savā kontā ierakstīja Neitans Makinons, bet vēl pa vārtiem guva Valērijs Ņičuškins , Arturi Lehkonens un Logans O'Konors.

"Oilers" sastāvā divus vārtus guva Vorens Fēgele, bet pa reizei precīzi bija Leons Draizaitls, Taisons Barijs un Matīass Janmarks.