foto: Fabrizio Carabelli / SOPA Images/ Vida Press
Šmitam 11 punkti, viņa "Žalgiris" dramatiski zaudē Eirolīgas spēlē
Šmits laukumā pavadīja 24 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā realizēja abus divpunktu metienus, vienu no trim tālmetieniem un visus četrus soda metienus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju viesu rindās.
Basketbols
2023. gada 27. janvāris, 00:03

Šmitam 11 punkti, viņa "Žalgiris" dramatiski zaudē Eirolīgas spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien Grieķijā guva 11 punktus Lietuvas kluba Kauņas "Žalgiris" zaudējumā ULEB Eirolīgas 21.kārtas spēlē.

"Žalgiris" viesos ar 65:89 (24:19, 18:8, 16:37, 7:25) piekāpās Atēnu "Panathinaikos", pazaudējot pēc pirmā puslaika iekrāto 15 punktu pārsvaru.

Šmits laukumā pavadīja 24 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā realizēja abus divpunktu metienus, vienu no trim tālmetieniem un visus četrus soda metienus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju viesu rindās.

Valmierieša rēķinā bija arī piecas atlēkušās bumbas, četras kļūdas, viens bloķēts metiens, četras piezīmes, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi pretiniekiem, kā arī komandā dalīts labākais efektivitātes koeficients 11.

Lietuvas basketbola superklubs Kauņas "Žalgiris" ar latvieti Rolandu Šmitu 2022./2023. gada sezonā

gallery icon
21

Uzvarētājiem ar 24 punktiem izcēlās Periss Lī.

Kauņas komanda ar 12 uzvarām 21 spēlē turnīra tabulā ieņem sesto vietu, kamēr Atēnu klubs ar astoņām uzvarām ir 15. vietā.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Tikmēr Latvijas basketboliste Elīna Babkina sakrāja deviņas rezultatīvas piespēles viņas pārstāvētās Ramlas "Elitzur" uzvarā savā laukumā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa astotdaļfināla pirmajā spēlē, bet Lauras Melderes pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer" viesos piedzīvoja zaudējumu.

Ramlas "Elitzur" mājās ar 85:63 (23:19, 15:19, 25:11, 22:14) pieveica Lielpolijas Gožuvas "InvestInTheWest Enea".

Babkina spēlēja 30 minūtes un 19 sekundes un guva divus punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem, bet seši tālmetieni lidoja grozam secen. Latviete arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divreiz pārkāpa noteikumus, vienreiz pārķēra bumbu, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja vienu pretinieces metienu, kā arī tika pie +/- rādītāja +20 un efektivitātes koeficienta astoņi.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 24 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Alisa Berona. 23 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Ališa Klārka, bet 21 punktu, 15 atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un astoņas kļūdas - Šakira Ostina.

Pretiniecēm pa 16 punktiem guva Šantala Anaisa Horvata un Lindsija Alena, kuras kontā arī astoņas rezultatīvas piespēles.

Venēcijas "Umana Reyer" bez Lauras Melderes pieteikumā izbraukumā ar 68:83 (20:22, 24:11, 15:25, 9:25) atzina Holonas "Elitzur" pārākumu.

Viešņām rezultatīvākā ar 14 punktiem, 15 atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm un piecām kļūdām bija Džesika Šeperda.

Mājiniecēm 20 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Kortnija Hērta, bet 17 punktus un deviņas atlēkušās bumbas - Aleksa Hārdena.

Jau ziņots, ka trešdien Aijas Jurjānes un Ievas Pulveres pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" savā laukumā ar 88:75 uzvarēja Latas BLMA.

Jurjāne guva četrus punktus, bet Pulvere punktus neguva.

Savukārt Paulas Strautmanes pārstāvētā Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu" mājās ar 72:54 pārspēja Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo".

Strautmane guva divus punktus.

Ceturtdaļfinālā iekļūs uzvarētājas divu maču summā.

Atbildes spēles notiks 1. februārī.

Eirokausa pamatturnīra sacensības norisinājās divās reģionālās konferencēs, kurā katrā bija pa sešām grupām ar četrām komandām. Izslēgšanas turnīrā iekļuva katras grupas divas labākās vienības un vēl pa četrām labākajām trešo vietu īpašniecēm katrā konferencē.

FIBA Eirokauss aiz ir otrā līmeņa turnīrs aiz FIBA Eirolīgas.