foto: imago sportfotodienst
Rallija braucējs un "YouTube" zvaigzne Kens Bloks iet bojā sniega motocikla avārijā
Kens Bloks.
Sporta zvaigznes
2023. gada 3. janvāris, 09:41

Rallija braucējs un "YouTube" zvaigzne Kens Bloks iet bojā sniega motocikla avārijā

Jauns.lv

Profesionālais rallija braucējs Kens Bloks, kurš vēlāk kļuva par interneta sensāciju ar saviem drosmīgajiem trikiem pie stūres, miris 55 gadu vecumā pēc sniega motocikla avārijas, paziņoja viņa komanda "Hoonigan Racing".

"Varam apstiprināt, ka Kens Bloks šodien gāja bojā sniega motocikla avārijā," teikts "Hoonigan" paziņojumā, kas 3. janvārī tika publicēts "Instagram".

"Kens bija vizionārs, pionieris un ikona. Un pats galvenais, tēvs un vīrs. Viņš mums neticami pietrūks,” rakstīts paziņojumā. 

Negadījums notika Jūtas Vasačas apgabalā. Vietējais šerifa birojs paziņoja, ka Bloks braucis pa stāvu nogāzi, kad sniega motocikls apgāzās un uzbrauca viņam virsū.

"Viņš tika atzīts par mirušu notikuma vietā no negadījumā gūtajām traumām," teikts viņu paziņojumā, piebilstot, ka viņš brauca grupā, bet negadījuma brīdī bija viens.

Bloks 1984. gadā bija viens no "DC Shoes" skeitborda dēļu uzņēmuma izveidotājiem, bet pēc firmas pārdošanas 2004. gadā pievērsās autosportam, piecu gadu laikā kļūstot par elites braucēju rallijā - viņa kontā trīs otrās vietas Amerikas rallija kopvērtējumā un 24 starti pasaules čempionātā rallijā, kur viņa labākais sasniegums bija septītā vieta Meksikas posmā 2013. gadā.

Tāpat Bloks sekmīgi startēja prestižajās "X Games" sacensībās rallijkrosā, kur savas karjeras laikā izcīnīja piecas godalgas.