Hokejs
2022. gada 19. decembris, 08:56

Bļugera "Penguins" izbraukumā piekāpjas "Hurricanes" un pārtrauc septiņu uzvaru sēriju

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" komandai svētdien pārtrūka septiņu uzvaru sērija Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs.

"Penguins" viesos ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:1, 1:2) atzina Karolīnas "Hurricanes" pārākumu.

Otrā perioda ceturtajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Dereks Stepans, kurš izpildīja precīzu metienu no iemetienu apļa. "Hurricanes" vadībā bija nepilnas deviņas minūtes līdz Rikards Rakels vairākumā vārtu priekšā pielaboja Jevgeņija Malkina metienu.

foto: AP/Scanpix
"Hurricanes" vārtsargs Pjotrs Kočetkovs atvaira Raiena Pūlinga metienu.

Trešajā periodā pēc nospēlētām piecām minūtēm Broks Makgins ātrā pretuzbrukumā panāca 2:1 "pingvīnu" labā, bet pēc trīs minūtēm Breidijs Šejs ar metienu no zilās līnijas izlīdzināja rezultātu. Sešas minūtes un 27 sekundes pirms pamatlaika beigām Džordans Stāls no vārtu priekšas panāca 3:2 "Hurricanes" labā, gūstot uzvaras vārtus.

Stāls ar rezultativitātes punktiem izcēlies 11 mačos pēc kārtas.

Bļugers šajā mačā uz ledus pavadīja 11 minūtes un desmit sekundes, no tām mazākumā - divas minūtes un septiņas sekundes. Latvijas uzbrucējs bloķēja divus metienus, pārtvēra vienu piespēli, uzvarēja trīs no pieciem iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Šosezon Bļugeram 16 mačos ir vieni gūti vārti, četras rezultatīvas piespēles un negatīvs lietderības koeficients -2.

"Penguins" ar 40 punktiem 31 spēlē ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, kur "Hurricanes" ar 44 punktiem 31 duelī ir trešā.

Pitsburgas vienība otrdien mājās spēlēs ar Ņujorkas "Rangers" un divas dienas vēlāk uzņems "Hurricanes" hokejistus.

Tikmēr Ņujorkas "Rangers" izcīnīja savu septīto uzvaru pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs.

"Rangers" viesos ar rezultātu 7:1 (3:0, 2:1, 2:0) guva virsroku pār Čikāgas "Blackhawks".

Rezultatīvākais ņujorkiešiem bija Artēmijs Panarins, kurš guva vienus vārtus un asistēja vēl divos precīzos metienos. Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli maču noslēdza Vensāns Tročeks, Filips Hitils un Kapo Kako, kamēr pa reizei pretiniekus pārspēja Vitālijs Kravcovs, Breidens Šneiders un Džeikobs Trouba. Edamam Foksam bija trīs rezultatīvas piespēles, bet Aleksim Lafrenjēram un Mikam Zibanedžādam - pa divām.

"Blackhawks" komandai vienīgos vārtus guva Filips Kuraševs.

Uzvarētāju vārtsargs Igors Šestjorkins šajā mačā neitralizēja 29 ripas, bet pretiniekiem par desmit atvairījumiem mazāk bija Arvidam Sederblūmam.

"Rangers" nav izjutusi zaudējuma rūgtumu kopš 3.decembra, kad mājās ar 2:5 zaudēja tieši "Blackhawks" komandai. Kopš tā laika abu komandu sniegums bijis diametrāli pretējs - "Rangers" uzvarējusi septiņus mačus pēc kārtas, turpretī "Blackhawks" ir septiņu zaudējumu sērijā.

Tikmēr piekto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Minesotas "Wild", kas svētdien mājās pārspēja Otavas "Senators" ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:0, 1:2). Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Kirils Kaprizovs, kurš piedalījās trīs gūtajos vārtos ar vienu precīzu metienu un divām piespēlēm.

Šajā sezonā komandas NHL regulārajā čempionātā aizvadīs pa 82 spēlēm katra un visas vienības ir pārkāpušas trešo daļu no turnīra.