Sieviešu izlases kandidātu sarakstā Zvirgzdiņš neiekļauj nevienu vicečempionu "Cēsis" spēlētāju
Ainars Zvirgzdiņš kandidātu sarakstā nav iekļāvis arī SK "Cēsis" līderi Sabīni Niedolu.
Basketbols
2015. gada 23. aprīlis, 17:18

Sieviešu izlases kandidātu sarakstā Zvirgzdiņš neiekļauj nevienu vicečempionu "Cēsis" spēlētāju

Jauns.lv

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš nosaucis 15 basketbolistes, kuras uzaicinātas uz treniņnometni, lai gatavotos jūnijā Ungārijā un Rumānijā paredzētajam Eiropas čempionātam, ceturtdien informē Latvijas Basketbola savienība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc piecu gadu pārtraukuma valstsvienībā atgriežas Anete Jēkabsobsone-Žogota, pēc trīs gadu pauzes – Gunta Baško-Melnbārde. Treniņi sāksies 5.maijā, Eiropas čempionāta pirmajā posmā no 11. līdz 14.jūnijam Latvijas komanda Šombateli spēlēs ar Serbijas, Horvātijas, Lielbritānijas un Krievijas izlasēm. Cīņu par medaļām turpinās trīs labākās komandas.

"Prieks, ka Anete un Gunta apstiprinājušas līdzdalību valstsvienībā. Kandidātu vētīšanas process allaž ir sarežģīts un sāpīgs, jo komandā vietu skaits ir ierobežots un nākas atteikties no labām basketbolistēm. Laika mums nebūs daudz, sastāvā notikušas izmaiņas. Tāpēc svarīgi pēc iespējas ātrāk iespēlēt tos virknējumus, kādus gribu izmantot Eiropas čempionātā, nevis lieku reizi pārbaudīt plašu kandidātu loku," paziņojis Zvirgzdiņš.

Izšķiroties par sastāvu, Zvirgzdiņš kopā palīgiem Mārtiņu Zībartu un Aivaru Vīnbergu ņēma vērā daudzus faktorus – gan konkurenci konkrētos posteņos, gan spēlētāju iespējas dažādot komandas spēles stilu un veikt noteiktas funkcijas, gan savstarpējo savietojamību, gan veselības stāvokli.

Arī iepriekš nosauktajām kandidātēm, kuras nav iekļautas piecpadsmitniekā, Zvirgzdiņš aicina būt gatavām pievienoties valstsvienībai, ja radīsies tāda nepieciešamība.

Iepriekš nosauktajā sarakstā bija arī Anda Eibele, Kitija Laksa, Zane Jākobsone un Sabīne Niedola.

Līdz finālturnīram Latvijas komandai paredzētas 12 pārbaudes spēles:

13.-15.maijā Atēnās trīs spēles ar Grieķijas izlasi;

22.maijā Rīgā ar Baltkrieviju;

23.maijā Rīgā ar Ķīnu (Rozā lentītes spēle);

25.maijā Rīgā ar Ķīnu;

29.-31.maijā turnīrs Karlovivaros (Čehija, Slovākija, Japāna);

3.jūnijā Rīgā ar Lietuvu;

4. un 5.jūnijā Sēderteljē ar Zviedriju

Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvijas komanda grupas turnīrā Ungārijas pilsētā Šombateli no 11. līdz 14.jūnijam spēļu secībā tiksies ar Serbijas, Horvātijas, Lielbritānijas un Krievijas izlasēm. Cīņu par medaļām turpinās trīs labākās komandas.

*Latvijas sieviešu basketbola izlases 15 kandidātes:

Zane Eglīte (''RSU/Merks''), Ieva Krastiņa (''TTT Rīga''), Anete Jēkabsone-Žogota (Kurskas ''Dinamo'', Krievija), Gunta Baško-Melnbārde (''Basket Landes'', Francija), Liene Priede (''ChemCats'', Vācija), Kate Krēsliņa (''TTT Rīga''), Kate Aizsila (''RTU/Merks''), Dita Liepkalne (''Bembibre'', Spānija), Dita Rozenberga (''San Salvatore'', Itālija), Anete Šteinberga (''Castors Brain'', Beļģija), Rūta Veidere (''TTT Rīga''), Kristīne Vītola (''Mann-Filter'', Spānija), Aija Putniņa (''San Martino'', Itālija), Ieva Kūlīte, Zenta Meļņika (abas ''TTT Rīga'').

BNS / Foto: Ieva Lūka/LETA