foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Vai jāgaida jaunas sensācijas? Zināmi visi astotdaļfināla pāri
Iepriekšējā Pasaules kausa otrās vietas ieguvējiem horvātiem ar Luku Modriču priekšgalā būs jāspēkojas ar Vāciju un Spāniju pieveikušo Japānu.
Futbols
2022. gada 2. decembris, 23:58

Vai jāgaida jaunas sensācijas? Zināmi visi astotdaļfināla pāri

Jauns.lv/LETA

2022. gada Pasaules kausa futbolā finālturnīrā pēc piektdien notikušajām apakšgrupu turnīra pēdējām spēlēm kļuva zināmi visi astotdaļfināla pāri.

Sestdien noskaidrosies pirmais ceturtdaļfināla pāris, Nīderlandei tiekoties ar ASV un Argentīnai ar Austrāliju. Dienu vēlāk astotdaļfinālos tiksies Anglija ar Senegālu un Francija ar Poliju, šo maču uzvarētājam savā starpā tiekoties ceturtdaļfinālā.

Nākamās nedēļas pirmajā dienā Japāna tiksies ar Horvātiju un Dienvidkoreja ar Brazīliju, noskaidrojot vēl vienu ceturtdaļfināla pāri. Pēdējās labāko astoņnieka izlases kļūs zināmas otrdien, kad Maroka cīnīsies ar Spāniju un Portugāle ar Šveici.

Ārpus izslēgšanas turnīra šajās meisarsacīkstēs palika tādas izlases kā Vācija, Beļģija un Dānija, kurām no grupām liedza izkļūt attiecīgi Japāna, Maroka un Austrālija.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļuva astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002. gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.