Futbols
2022. gada 29. novembris, 18:40

Itālis, kas izskrēja futbola laukumā, jau vairāk nekā 10 gadus skaļi pievērš uzmanību netaisnībām pasaulē!

Jauns.lv

Vīrietis, kas vakar, 28. novembra spēlē starp Portugāli un Urugvaju, izskrēja laukumā ar Ukrainu un Irānas sievietes atbalstošiem saukļiem, ir identificēts kā itālis Mario Ferri. Izrādās, ka šī nebūt nav pirmā reize, kad viņš šādā veidā dodas futbola laukumā, un kopumā viņam patīk piesasitīt mediju uzmanību.

Izskrienot laukmā Portugāles un Urugvajas spēlē, Ferri mugurā bija Supermena krekls ar uzrakstiem - “Glābiet Ukrainu” priekšpusē, “Cieņa pret Irānas sievietēm” aizmugurē, un varavīksnes karogs rokās. Viņa sprints uz brīdi apturēja mača gaitu, kas atsākās labu minūti vēlāk. Apsardzes darbinieki vīrieti aizturēja un pa tuneli izveda no lauka. Lai arī galveno turnīru translāciju laikā režisori parasti nerāda ar futbolu nesaistītus incidentus uz laukuma, šoreiz Ferri kungam izdevās tik “meistarīgi” skriet pāri stadiona zālei, ka viņš iekļuva vienas kameras objektīvā un tika parādīts visai pasaulei. Šis nav pirmais šāds incidents, ko Ferri kungs izraisījis futbola laikā.

Pieredzes bagāts futbola laukumu “iekarotājs”

Par Ferri debiju var uzskatīt spēli starp Spāniju un Vāciju 2010.  gadā, kad komandas mēģināja noskaidrot uzvarētāju FIFA Pasaules kausa izcīņas pusfinālā. Divus mēnešus vēlāk viņš tika arestēts Abū Dabī par līdzīgu izgājienu Klubu Pasaules kausa finālturnīra laikā. Toreiz Ferri bija ģērbies “Superman” kreklā ar vārdiem “Freedom Sakineh” - sievietei, kurai Irānā, nomētājot ar akmeņiem, draudēja nāve. Tajā pašā gadā itālietis izjauca Čempionu līgas maču starp Madrides “Real” un “AC Milan”, kam sekoja vēl vairāki laukuma iebrukumi starptautiskajos mačos 2011. gadā un 2014. gada Pasaules kausa izcīņā Brazīlijā, kur viņš vēlējās pievērst uzmanību bērniem, kas aug nabadzīgās favelās.

Plāns spēlēt visos kontinentos

Pēdējos gados Ferri kungs profesionāli spēlē futbolu, pārstāvot klubu Indijas otrajā līgā.

Viens no viņa futbola mērķiem ir kļūt par pirmo spēlētāju, kurš profesionāli spēlējis visos piecos kontinentos.

Viņa sarakstā jau ir Eiropa, Āfrika, Āzija un ASV. Alticis vien uzspēlēt profesionākli Austrālijā. “Es to darīšu pēc gada,” pārliecināts ir M. Ferri.

Brīvprātīgais Ukrainā

Tomēr viņa plānus koriģēja COVID-19 uzliesmojums Indijā un karš Ukrainā. Indijas līga 2022. gada februārī apturēja čempionātu sakarā ar strauju COVID-19 gadījumu pieaugumu. Itālis atgriezās dzimtajā pilsētā Peskarā, taču dīkstāvē nesēdēja. “Man Polijā ir draugs, kurš pastāstīja, kas notiek. Esmu rīcības cilvēks, mani spēcīgi ietekmēja Indijā redzētais. Cilvēki tur ir ļoti nabadzīgi. Man vajadzēja kaut ko dot, lai arī tas būtu pavisam cits konteksts. Tātad, es īrēju automašīnu un braucu uz Poliju,” sacīja itālietis. Polijā viņš pievienojās brīvprātīgajiem, kas palīdzēja ukraiņiem bēgt no kara. Tiek ziņots, ka bijušas dienas, kad no Ļvivas uz Poliju pārvesti aptuveni 60 bēgļi. Brīvprātīgo palīdzību ukraiņiem viņš uztvēra ļoti nopietni.

Mario Ferri uz sašauta tanka Ukrainā.

“Visu daru pats, par visu maksāju pats un izdevumus nevienam neprasu segt. Kādu dienu gandrīz iekļuvu kautiņā ar vīrieti, kurš prasīja naudu par to, ko daru kā brīvprātīgais. Tas ir nepieņemami, cilvēkiem šeit ir vajadzīga palīdzība, un daži vēlas no tās izgatavot biznesu,” cbssports.com sacīja itālietis.

Ferri šodien, 29. novembrī, arī paziņojis, ka nav ticis aizturēts. "Nekādu tiesisku seku, es esmu brīvs," sociālajā tīklā "Instagram" paziņoja Ferri. Viņš arī pateicās visiem par saņemto atbalstu.