foto: REUTERS/SCANPIX
Pasaules kausa eksperte spēles laikā spiesta pamest studiju, jo notikusi traģēdija
Afganistānā dzimusī Dānijas izlases futboliste Nadia Nadīma pēdējos gados bijusi viena no spēcīgās valstsvienības līderēm.
Futbols
2022. gada 25. novembris, 14:56

Pasaules kausa eksperte spēles laikā spiesta pamest studiju, jo notikusi traģēdija

Jauns.lv

Afganistānā dzimusī Dānijas izlases futboliste Nadia Nadīma, kura ir arī Pasaules kausa vēstnese, bija eksperte ITV kanāla Pasaules kausa spēlei starp Dānijas un Tunisijas izlasēm, tomēr mača vidū bija spiesta pamest tiešraidi, jo tikko bija notikusi smaga traģēdija.

34 gadus vecā Dānijas izlases futboliste, atrodoties studijā, saņēma ziņu, ka autoavārijā gājusi bojā viņas māte Hadima Nadīma. Viņa bija uzaicināta kā eksperte uz spēli starp Dāniju un Tunisiju, kas noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, un, saprotamu iemeslu dēļ, nekavējoties devās prom.

“Otrdienas rītā manu mammu nonāvēja kravas automašīna. Viņa tajā laikā devās mājup no trenažieru zāles. Ar vārdiem nespēju aprakstīt, kā pašlaik jūtos. Esmu zaudējusi svarīgāko cilvēku savā dzīvē, turklāt tas noticis tik pēkšņi un negaidīti. Viņai bija tikai 57 gadi. Viņa bija īsta cīnītāja, kas sparojās par katru savu dzīves mirkli. Viņa man deva nevis vienu dzīvību, bet divas. Viss, kas es un manas māsas esam šodien, ir viņas nopelns,” Nadia Nadīma ierakstījusi savā “Instagram” kontā.

Kā vēsta britu izdevums “Guardian”, Nadīma kopā ar četrām māsām un mammu Afganistānu pameta, kad viņai bija 11 gadu. Ģimene bija bēguļojusi aptuveni trīs gadus pēc tam, kad talibi bija ar nāvis sodījuši viņas tēvu, kurš bija armijas ģenerālis.

Viņai līdzjūtību izteikuši daudz futbola cilvēki, ieskaitot kādreizējo Mančestras “City” spīdekli Jaja Turē.

Nadia Nadīma Dānijas izlases kreklā aizvadījusi 103 spēles, kurās guvusi 38 vārtus. Klubu līmenī viņa šobrīd pārstāv ASV vienību Luivilas “Racing”, bet iepriekš pārstāvējusi arī Eiropas grandus Parīzes “Saint Germain” un Mančestras “City”, tāpat arī savulaik spēlējusi tagadējā ASV sieviešu futbola čempionvienībā Portlendas “Thorns”.

Nadia Nadīma ir Katarā notiekošo Pasaules kausa sacensību vēstnese, kura atrodas turnīra norises vietā.

Vai lielās naudas vērts? Pasaules kausa fanu ciematiņš Katarā

gallery icon