foto: imago/Sportimage
Kāpēc šajā Pasaules kausā ir tik drausmīgi ilgi kompensācijas laiki?
14 minūšu kompensācijas laiks - katru dienu tādu neredzēsi.
Futbols
2022. gada 22. novembris, 15:23

Kāpēc šajā Pasaules kausā ir tik drausmīgi ilgi kompensācijas laiki?

Jauns.lv

Katarā notiekošais 22. FIFA Pasaules kauss sāk uzņemt apgriezienus. Esam piedzīvojuši jau vairākus aizraujošus mačus un pirmo lielo sensāciju – Saūda Arābijas uzvaru pret Dienvidamerikas čempioniem Argentīnu. Tomēr visiem pirmajiem pagaidām bijusi viena kopīga iezīme – ļoti gari kompensācijas laiki.

Šajā Pasaules kausā visi aizvadītie mači ir bijuši pēc kopējā spēles laika bijuši garāki par 100 minūtēm, bet Anglijas spēle pret Irānu ievilkās pat pāri 117 minūtēm. Turklāt četros no pieciem aizvadītajiem vismaz vienam no puslaikiem kompensācijas laiks pārsniedzis desmit minūtes, bet iepriekš minētajā Anglijas un Irānas duelī tādi bija abi.

Kā vēsta BBC, Katarā notiekošā Pasaules kausa kompensācijas laiki ir bijuši visu laiku garākie šāda līmeņa sacensībās, turklāt sasniegts jauns rekords garākajam puslaika kompensācijas laikam: Anglija – Irāna pirmais puslaiks (14 minūtes un 8 sekundes), arī nākamās četras vieta ir no šī turnīra (Saūda Arābija – Argentīna otrais puslaiks, Anglija – Irāna otrais puslaiks, ASV Velsa otrais puslaiks un Nīderlande – Senegāla otrais puslaiks). Šie garie puslaiki dod iespējas arī pavisam vēliem vārtu guvumiem un iespējām izmainīt spēles gaitu. Irānis Mehdī Taremi 11 metrus soda sitienu realizēja 103. minūtē, bet nīderlandietis Deivijs Klāsens vārtus guva 99. minūtē.

Pasaules kausā Katarā alus tiek dzerts uz nebēdu

Pasaules kausā Katarā, neraugoties uz stingro likumdošanu, alus tiek dzerts uz nebēdu.

gallery icon

FIFA tiesnešu komitejas priekšsēdētājs, savulaik izcilais tiesnesis Pjerluidži Kolina apstiprināja, ka spēles ceturtajiem tiesnešiem ir uzdots sekot līdzi spēles laikā zaudētajam laikam Kataras turnīra laikā, ko viņi bija mēģinājuši darīt arī iepriekšējā Pasaules kausa izcīņā Krievijā 2018. gadā. "Krievijā mēs centāmies precīzāk kompensēt spēļu laikā zaudēto laiku, un tāpēc jūs redzējāt sešas, septiņas vai pat astoņas pievienotās minūtes," viņš žurnālistiem sacīja pirms turnīra brīfingā. "Padomājiet par to: ja jums ir trīs vārti puslaikā, jūs, iespējams, zaudēsit kopā četras vai piecas minūtes svinībām un spēles atsākšanai."

Vai lielās naudas vērts? Pasaules kausa fanu ciematiņš Katarā

gallery icon

No šī komentāra noprotams, ka tiešām ikviens savainojums, spēlētāju maiņa, laika vilcināšana un vārtu guvums tiks ņemts vērā pēc būtības, nevis pēc nerakstītas formulas, kā esam pieraduši redzēt ikdienā, ka katra spēlētāju maiņa piepluso pusminūti spēles laikam un tādā garā. Šeit mēs varam rēķināties, ka katra novilcinātā minūte tiks pielikta klāt spēles laikam, tāpēc nebrīnāmies, jo visa čempionāta garumā turpināsies šie milzīgie kompensācijas laiki.