Basketbols
2022. gada 7. novembris, 14:26

Savainotais Kurucs un bez kluba esošais Timma iekļauti Latvijas izlases kandidātu galējā sarakstā

Jauns.lv/LETA

Starp 16 Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātiem, kuri gatavosies 2023. gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas spēlēm ar Grieķiju un Lielbritāniju, ir arī nesen savainojumu guvušais Rodions Kurucs un bez kluba esošais Jānis Timma.

Pagājušajā nedēļā Kuruca pārstāvētā Seviljas "Real Betis" paziņoja, ka Latvijas basketbolists iedzīvojies kreisās kājas augšstilba muskuļa plīsumā. Pagaidām nav zināms, kad viņš varētu atgriezties laukumā, taču spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis sarunā ar aģentūru LETA prognozēja, ka traumas dziedēšana prasīs vairākas nedēļas.

Tāpat kā Timma, no sešpadsmitniekā iekļautajiem spēlētājiem šobrīd bez kluba pieraksta ir arī Anžejs Pasečņiks un Rihards Lomažs.

Kandidātu sarakstā nav ULEB Eirolīgas klubu basketbolistu Rolanda Šmita un Artūra Kuruca, kuri bija Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) publicētajā paplašinātajā listē.

Valstsvienības vadītāju uzmanības lokā ir apmēram 50 basketbolisti, kuri ikdienā spēlē gan Latvijas klubos, gan dažādās valstīs ārzemēs. Pieejamo kandidātu sarakstu ietekmēja ne tikai sezonas gaitā demonstrētais sniegums, bet arī aizņemtība NBA un Eirolīgas klubos, kā arī veselības stāvoklis.

Īsā treniņnometne sākas pirmdien. Daži spēlētāji pievienosies nākamajās dienās, tāpēc pirmajos treniņos iesaistīti arī citi basketbolisti, piemēram, Roberts Bērziņš, Kārlis Žunda un Kaspars Bērziņš. Treneru kolektīvam darbā palīdzēs arī Guntis Endzels un Česlavs Mateikovičs.

Latvijas basketbola izlase novembrī aizvadīs divus mačus 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijā, 11.datumā viesojoties pie Grieķijas un trīs dienas vēlāk savā laukumā uzņemot Lielbritāniju. Jau novembra logā latvieši var izcīnīt ceļazīmi uz finālturnīru.

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra I grupā pēc sešām spēļu kārtām Latvijas valstsvienība ar piecām uzvarām ieņem pirmo vietu. Seko Grieķijas (4-2), Beļģijas (3-3), Serbijas (3-3), Turcijas (2-4) un Lielbritānijas (1-5) komandas.

Kvalifikācijas turnīra pēdējā spēļu ciklā 2023. gada februāra beigās Latvijas izlasi gaida izbraukums uz Turciju un spēle savā laukumā ar Grieķiju.

Finālturnīram kvalificēsies pirmo triju vietu ieguvēji.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas novembra spēlēm:

Artis Ate, Kristers Zoriks (abi - "VEF Rīga"), Dairis Bertāns, Rodions Kurucs (abi - Seviljas "Real Betis", Spānija), Klāvs Čavars (Ļubļinas "Start", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Mārtiņš Laksa (Jonavas "CBet", Lietuva), Toms Leimanis (Madrides "Movistar Estudiantes", Spānija), Rihards Lomažs (Saragosas "Casademont", Spānija), Mareks Mejeris (Jeruzalemes "Hapoel", Izraēla), Anžejs Pasečņiks (bez kluba), Kārlis Šiliņš ("Liepāja"), Mārcis Šteinbergs (Manrezas "Baxi", Spānija), Jānis Strēlnieks (Atēnu AEK, Grieķija), Jānis Timma (bez kluba), Artūrs Žagars (Ķēdaiņu "Nevežis", Lietuva).